Confidenţialitate

Doljenii din 5 localități și-au votat noii primari

Cei aleși în toamnă, fie au decedat, fie au fost declarați incompatibili de catre Agenția Națională de Integritate și și-au pierdut mandatele.

Este vorba despre localitațile Filiași, Ostroveni, Cătane, Terpezița și Sadova. Primele au fost câștigate de candidati PSD, la Filiasi și Ostroveni, fiind votati de 70%, respectiv 80% dintre alegători. În celelalte două localități câștigatori au fost candidații PNL.

Scrutinul electoral nu a fost lipsit de incidente. Între altele, s-au întocmit dosare penale pentru fals intelectual, în urma unor sesizări legate de zeci de cereri depuse pentru urna mobila la Catane și Filiași. Alte persoane au fost amendate pentru că și-au fotografiat buletinele de vot sau pentru căa au consumat alcool în secția de votare. Au fost semnalate și cazuri în care persoane care aveau vize de flotant expirate au încercat să voteze în localitățile din Dolj.

Alegeri au fost și în Olt, la Deveselu. Acolo fusese votat Ion Alimanu, din partea PSD, la cateva saptamani dupa ce decedase. Primar va fi acum tot un membru PSD.