Doina Gradea, președintele TVR: ”Eu nu am intervenit în propunerile de programe TVR pentru seara de Revelion”

Doina Gradea, Președinte-Director General al SRTv, spune că nu a ”intervenit în propunerile de programe TVR pentru seara de Revelion” și critică modul în care postul public a fost atacat după Reveionul 2021.

Prin intermediul unui comunicat transmis presei, luni dimineață, reprezentanții postului public de televiziune reacționează la acuzațiile lansate în spațiul public de Președintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaților, după Revelionul 2020-2021 de la TVR 1.

”În punctul dumneavoastră de vedere, domnule deputat Iulian Bulai, există însă ceva ce mi-a atras atenția, ceva grav. Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații. Firea, Olguța și Dăncilă au plecat. Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo. Ne întâlnim în sesiune ordinară în februarie și începem curățenia – frazele dumneavoastră, începând cu tonul imperativ și până la esența lor, trădează vorbele unui mic dictator.
Amenințarea directă a unui șef de instituție din partea unui parlamentar este o situație fără precedent și foarte periculoasă. Mai în clar, este cel mai grav atac al politicului asupra independenței editoriale a Televiziunii Române. Pentru ce, care e scopul? Veți ”curăța” (am împrumutat termenul folosit de dumneavoastră) toți PSD-iștii din TVR – înainte de a vă întreba cum veți face asta, am și alte curiozități: cum veți identifica PSD-iștii, prin ce metode? Și ce altă instituție de presă va urma după TVR?… Domnule deputat Bulai, aveți idee către ce alunecați dumneavoastră aici?
Bref, ar trebui să recitiți și să reflectați la gravitatea vorbelor dumneavoastră iar dacă veți recunoaște că ați greșit, vă voi accepta scuzele. Voi rămâne însă cu mirarea că un om atât de tânăr cum sunteți ar dori reintroducerea cenzurii. Dar, atenție!, să nu ziceți că nu v-am spus, cenzura poate face mari servicii umorului și se poate întoarce împotriva celui care o dictează”, scrie Doina Gradea în poziția trimisă presei, luni dimineață.

Între timp, se face și o Comisie parlamentară de anchetă în cazul Televiziunii și Radioului public. Propunerea vine din partea PNL, după ce, în spaţiul public au apărut critici legate de programul de Revelion realizat de Televiziunea Română.

„Revelionul organizat de TVR arată că aceşti oameni, fără nici un fel de ruşine, continuă un atac sistematic la adresa instituţiilor, dar şi a unei situaţii fără precedent în România. A face pe televiziunea publică o băşcălie din măsurile care au fost luate la nivel european, până la urmă, de combatere a pandemiei, înseamnă o instigare publică la acest lucru, indiferent că este o satiră”, spune Alexandru Muraru, deputat PNL.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS