Confidenţialitate

Revelionul TVR 1, criticat dur: ”Pe banii noștri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială”

Critici pentru Revelionul 2021 de la TVR 1. Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, afirmă că TVR 1 a avut de Revelion „un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie”.

”În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacțiilor de presă private aproximativ 40 de mil. €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficiența acestei măsuri.
Acum 2 zile, pe banii noștri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială. Cu oameni declarați fani ai teoriilor conspirației.
Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de mil. € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiți dezinformare pe bani publici, la televiziunea publică, în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulți.
Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații.
Firea, Olguța și Dăncilă au plecat.
Doina Gradea trebuie să plece din TVR și să ia cu ea și pe partenerii PSD care au mai rămas acolo”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, deputatul USR-PLUS Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

În seara de Revelion, programul un „Revelion la mine acas’” a adus la TVR 1 pe Mugur Mihăescu alături de Radu Pietreanu și de Dann Bittman.

„Un Revelion de tot râsul” la TVR 1 a continuat apoi cu umoristul, cântăreţul şi profesorul de canto Marius Gheorghiu, Magda Chihaia, actriţă a Teatrului Elisabeta din Bucureşti, Cristi Poe, umorist faimos mai ales în mediul online, Cristina Strecopitov, cea mai cunoscută femeie magician de la noi şi Vlad Gălăţianu, de la „Mondenii”.

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă din Camera Deputaților, a mai reacționat la Revelionul 2021 de pe TVR 1 și în prima zi a anului, tot prin intermediul unui mesaj pe Facebook.

”Ieri seară la TVR1 a fost un show de prost gust. Am apreciat mai mult prezența lui Fuego la TVR2 – apropo, cu o producție mult mai ieftină decât producția stand up-ului plătit enorm la TVR1. Teatrul ieftin de Revelion a costat statul român 140.000 euro. Enorm.
TVR trebuie să fie reformat sau să fie desființat. Alte opțiuni nu avem. Eu susțin prima variantă. Și lupt pentru asta.
După ce am scris cât de dezastruoasă este situația la TVR, Doina Gradea a trimis ieri un email tuturor angajaților, spunând că instituția merge atât de bine, încât are și profit: „este al treilea an consecutiv de când, împreună, închidem un an fără pierderi financiare, dimpotrivă, cu plusuri”.
Explicație: 90% din bugetul TVR este de la bugetul de stat. 10% din reclame. Constant, în ultimii 3 ani, Gradea nu a cheltuit banii încasați din reclame, declarând acești bani drept profit. Consecința este că, an de an, în ultimii 3 ani, Parlamentul a aprobat un buget cu 10% mai mic, pentru că instituția a declarat profit 10% în fiecare an. Situația a făcut ca în ultimii 3 ani să avem, de fapt, un buget cu 30% mai mic, pentru că Doina Gradea bravează și minte, declarând drept profit bugetul din reclame, care nu este cheltuit.
TVR, ai nevoie de reformă. Acuși începem”, scria, pe 1 ianuarie, deputatul USR-PLUS.