Confidenţialitate

Doi turiști, surprinși de o avalanșă în Munții Făgărașului după ce au mers pe un traseu interzis | AUDIO

Intervenție dificilă joi-noapte în Munții Făgărașului, la 2.300 de metri altitudine. Doi turiști au fost surprinși de o avalanșă într-o zonă în care accesul este interzis.

Situația a fost anunțată în jurul orei 19. Unul dintre turiștii surprinși de avalanșă a reușit să iasă de sub zăpadă și a sunat după ajutor. Spre locul indicat, în apropierea vârfului Negoiu, au plecat 12 salvatori, însă din cauza accesului dificil în zonă intervenția a durat aproximativ zece ore.

Din cauza întunericului și a zonei muntoase periculoase, nu s-a putut interveni cu un elicopter SMURD dotat cu troliu, în condiții de siguranță.

Echipa de salvatori montani a ajuns la cele două persoane surprinse de avalanșă, le-a preluat și a coborât cu ele până pe Valea Porumbacului, de unde au fost preluate de un echipaj SMURD. O tânără de 26 de ani are fractură la un picior și entorsă la celălalt.

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munților Făgărașului sunt declarate închise, din cauza riscului de avalanșă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Cristina Bălău

Citește și: Galați: Adolescent de 16 ani, bătut de tată și incendiat. Leziunile i-au pus viața tânărului în pericol, au stabilit legiștii