Confidenţialitate

Doi specialiști citați de Die Press: Extinderea spațiului Schengen nu este un comerț cu animale. Guvernul Austriac vine cu obiecții în ultimul moment | AUDIO

Extinderea spațiului Schengen nu este ca un comerț cu animale, iar Guvernul Austriac vine cu obiecții la extiderea spațiului de liberă trecere în ultimul moment, chiar înainte de adoptarea unei decizii finale la nivelul Uniunii. Sunt remarcile a doi specialiști, unul în migrație și altul politolog, publicate astăzi de site-ul austriac Die Presse, după ce cancelarul Austriei a spus din nou că nu acceptă aderarea României și Bulgariei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei doi autori care au scris articolul, tradus la noi de agenția RADOR, atrag atenția că extinderea spațiului Schengen a fost una dintre prioritățile președinției cehe a Consiliului Europei, anunțată în vară.

„La momentul respectiv nu exista nicio obiecție din partea Austriei. Abia cu puțin timp înainte de binecuvântarea oficială la nivel politic a comunicat Austria că va face uz de veto, mai întâi în cazul tuturor, apoi doar în cazul României și al Bulgariei”, scriu cei doi specialiști pe platforma austriacă.

De asemenea, autorii atrag atenția că intrările masive de migranți ilegali în centrul Uniunii, în acest an, sunt cauzate de faptul că Grecia țara de plecare a celor mai mulți, a anulat pentru cei cu drept de azil atât spațiul de locuit cât și aprovizionarea cu alimente.

Ori asta a dus la imposibilitatea multor migranți aflați în Grecia de a trăi.

„În cazul în care se dorește împiedicarea acestei situații, adresa corectă de atac nu ar trebui să fie România și Bulgaria, ci o țară care face parte de multă vreme din spațiul Schengen, anume Grecia”, mai scriu cei doi autori.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Aderarea României la Spațiul Schengen încă se negociază, spune Iohannis. „Stăm hotărâți până în ultimul moment” | AUDIO