Doi români se află pe urmele navei Speranța, cu toate pânzele sus

Marius și Cătălina Albu, doi exploratori din Bacău,  au plecat la drum în urmă cu 7 ani cu dorința de a face traseul navei Speranța din cartea lui Radu Tudoran și filmul cu același nume :Toate pânzele sus. În momentul plecării, în iulie 2009, au fost de față în portul Sulina și doi dintre actorii care au jucat în film: Jean Constantin si Ion Dichiseanu.

2

Călătoria celor doi  înseamnă 10.000 de mile marine. 17 ţări. 7 ani pe mările şi oceanele lumii. 3 continente. Pe scurt: o aventură incredibilă . Liliana Nicolae a stat de vorbă cu cei doi într-un moment în care se aflau deja în Țara de Foc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cum spuneam, o aventură incredibilă în jurul lumii, o călătorie care s-a făcut cu o ambarcațiune cu vele, Phoenix, de mici dimensiuni. Mai exact de doar 10 metri lungime.

0

Marius Albu, așadar, nu călătorește singur, ci cu soția sa, Cătălina,care are un rol bine stabilit:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Exploratorul Marius Albu, în vârstă de 55 de ani, are la activ mai multe premiere. Este primul român care a făcut de două ori înconjurul lumii într-o ambarcaţiune cu vele, a escaladat cel mai înalt vulcan activ din lume, Ojos del Salados (6.893 m), cel mai înalt vârf din America de Sud, Aconcagua (6.959 m), dar a ajuns şi pe Mont Blanc (4.874 m).

Foto: Facebook Cu toate pânzele sus

 

4 5





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS