Doi manageri de spital din București, trimiși în judecată pentru luare de mită în formă continuată

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Bagdasar-Arseni și de Dan Straja, managerul Institutului Oncologic au luat mită de la reprezentanții unor firme care aveau contracte cu unitățile medicale. Cei doi au fost între timp suspedanți din funcție și se află în arest la domiciliu.

 

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Bagdasar-Arseni a încasat, în tranșe peste 70.000 de euro și aproape 19.000 de lei. A primit acești bani anul trecut, când era manager al Institutului Ana Aslan. Banii reprezentau un comision cuprins între 5 și 10 la sută din valoarea contractelor de achiziții de dispozitive medicale și mobilier pe care reprezentanții a 4 firme le încheiaseră cu Institutul.

Managerul Institutului Oncologic, Dan Straja a luat mită peste 95 de mii de euro de la reprezentanții a două firme care au furnizat spitalului dispozitive medicale. Mita era negociată prin mesaje scrise pe bilețele, iar Dan Straja a primit o parte din bani inclusiv în biroul său de la Institut.

În fața instanței care a decis arestul la domiciliu, ambii manageri de spital au recunoscut acuzațiile și au spus că regretă faptele comise. Procurorii le-au pus sechestru pe bunuri care valorează cât mita încasată.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul București.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS