Documentele Panama: ANAF va verifica informaţiile referitoare la românii implicați

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunță că va verifica informațiile referitoare la românii care apar în documentele Panama.

Coordonatorul acestei investigații jurnalistice pentru România, Paul Radu, de la Rise Project, a declarat pentru Europa FM că peste 100 de oameni de afaceri, politicieni și avocați români apar în documentele Panama.

Într-un comunicat de presă, fiscul român precizează că a înfiinţat un grup de lucru interdepartamental, din care vor face parte inspectori antifraudă şi cu alte specializări, pentru a verifica informaţiile din investigaţia jurnalistică “PanamaPapers” şi pentru a analiza date referitoare la identitatea persoanelor fizice şi juridice implicate.

Redăm mai jos comunicatul ANAF:

ANAF a inițiat un grup de lucru interdepartamental pentru verificarea implicațiilor fiscale ale informațiilor publicate prin proiectul de investigație jurnalistică “PanamaPapers”. Sunt alocate resurse pentru analiza datelor provenite din surse deschise, referitoare la identitatea persoanelor fizice și juridice, și corelarea acestora cu cele existente în bazele de date specifice, referitoare la conturi deținute, participații în firme, tranzacții interne sau internaționale. În activitatea acestui grup de lucru vor fi implicați inspectori antifraudă, inspectori fiscali și inspectori specializați în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informațiilor fiscale și executări silite.”

Anunţul fiscului din România vine la două zile după ce au fost publicate primele informaţii legate de investigaţia internaţională “PanamaPapers”.

Autorităţile din întreaga lume au anunţat că au deschis anchete, după o scurgere masivă de informaţii de la casa de avocatură Mossack Fonseca din Panama. Documentele au scos la iveală posibile cazuri de evaziune fiscală prin intermediul companiilor offshore.

 

 

 

Rise Project a anunțat că va dezvălui în perioada următoare numele românilor care apar în documentele Panama.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS