Confidenţialitate

DNA îl trimite în judecată pe Niculae Bădălău | AUDIO

Direcția Națională Anticorupție îl trimite în judecată pe Niculae Bădălău, fost senator PSD și fost ministru al Economiei care, până nu demult, era vicepreşedintele Autorităţii de Audit din cadrul Curții de Conturi. Este vorba despre dosarul în care acesta este acuzat că i-a dat mită 170.000 de euro unui primar din județul Giurgiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În prezent, Niculae Bădălău este arestat preventiv fiind acuzat de trafic de influență și dare de mită în formă continuată. Alături de el a mai fost trimisă în judecată și reprezentanta firmei căreia o primărie din județul Giurgiu urma să-i acorde un contract de lucrări publice estimat la peste 7 milioane de lei.

De asemenea, în urma intervenției fostului vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curții de Conturi, această firmă ar fi trebuit să fie plătită de autoritățile locale inclusiv pentru niște lucrări neconforme dintr-un contract deja atribuit.

Niculae Bădălău i-a promis primarului că-i va da 170.000 de euro, bani ce reprezentau comisioane de 7% din cele două contracte.

Surse judiciare citate de Agerpres, spun că primarul căruia Niculae Bădălău i-ar fi oferit mită este Dan Păsat, fost deputat PNL, care a fost condamnat în 2013 la trei ani de închisoare pentru şantaj. El are acum calitea de martor denunțător în dosar.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Anca Dragu, despre Niculae Bădălău: PSD știa istoricul lui. A pus lupul paznic la oi. A fost un soldat bun pentru PSD și a fost recompensat cu funcția | VIDEO