Confidenţialitate

Dmitro Kuleba a discutat cu premierul Ciucă și cu ministrul de Externe despre un ajutor militar pentru Ucraina | AUDIO

Ministrul de Externe din Ucraina a discutat cu omologul său român dar și cu premierul Nicolae Ciucă, în cadrul vizitei avute vineri la București. Una dintre teme: dacă România va trimite tehnică militară în Ucraina.

Ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, nu a răspuns dacă s-a decis sau nu acest lucru în guvern:

„România, ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO, este un stat extrem de responsabil și de asumat față de îndeplinirea obligațiilor sale internaționale față de sprijinirea Ucrainei în toate domeniile, repsectiv față de partenerii noștri (…). Dar, așa cum a spus și domnul prim-ministru și domnul președinte, lucrurile sunt într-o evoluție permanentă și nu cred că este bine să vorbim foarte mult public despre aceste lucruri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De cealaltă parte, ministrul de externe din Ucraina, Dmitro Kuleba, spune că subiectul a fost discutat cu premierul Nicolae Ciucă, fără să ofere alte detalii:

„Ceea ce vă voi răspunde acum se aplică tuturor țărilor cu care lucrăm și răspunsul este următorul: armele, ca și banii, necesită liniște, nu spunem ce primim și de unde primim decât dacă este un anunț public legat de respectivul aspect. Din nou, aș vrea să repet că politica României este una inteligentă și restul las la interpretarea dumneavoastră.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Twitter / Dmytro Kuleba