DJ Pisi este oficial pe Facebook

Cea mai populară pisică din ţară este acum şi pe Facebook, unde îşi pune lăbuţele în slujba iubitorilor de animale dar şi a celorlalte animale care încă nu au avut norocul să-şi găsească un stăpân.

Luni dimineaţa, în programul ‘Deşteptarea’, DJ PISI s-a lansat oficial pe Facebook. Monica Anghel, Vlad Petreanu şi George Zafiu au fost cei care au dat vestea fanilor pisicii şi ascultătorilor de Europa FM.

‘Mi-au făcut pagină pe Facebook, mi-au făcut paginăăă! Mai mult decât orice, îmi doresc să ajut şi alte animale necăjite să-şi găsească un stăpân! Nu am uitat că vin de pe stradă’, este anunţul prin care prietenii Radio Europa FM au aflat de existenţa DJ PISI Oficial.

Vlad, George şi Monica şi-au amintit cum a fost prima zi când pisica a intrat în emisie şi a apăsat butoane suficient de multe cât să tulbure activitatea postului. Cei trei matinali au povestit cum au rezolvat problema dar şi cum au ajuns să se ataşeze de DJ Pisi. Ei i-au invitat şi pe ceilalţi ascultători Europa FM să spună dacă ar vrea un animal de companie la locul de muncă, dezbaterea zilei atrăgând mii de mesaje, care de care mai interesante. Puteţi reasculta o selecţie a loc pe canalul Deşteptarea de pe Trilulilu.

Povestea DJ PISI spusă pe Facebook

Dj Pisi a fost adusă în redacția Europa FM de una dintre colegele noastre de la Știri. A găsit-o în centru, la Aviatorilor, Bucureşti, în apropierea intersecției și s-a gândit că puțin ar lipsi să fie călcată de mașină, așa că s-a hotărât să o salveze. A adus-o la radio, prima dată cu gândul să-i găsească un stăpân, inclusiv printre cei 90 de mii de fani de pe pagina de Facebook a Europa FM.

Am găsit destul de repede pe cineva dornic s-o adopte. Numai că planurile s-au schimbat brusc. În doar câteva ore, toată suflarea din clădirea Europa FM a îndrăgit-o la nebunie, așa că după ce pisicuța a făcut cunoștință și cu conducerea Europa FM, ne-am hotărât să o adoptăm.Cine are grijă de eaVenirea lui DJ Pisi în redacția de știri Europa FM ne-a schimbat viața chiar din prima clipă! A urmat o perioadă de acomodare: ea cu noi, noi cu ea. Am început să facem reguli și să ne organizăm. Primele probleme identificate: ușile (multe!) și scaunele cu roți. Așadar, pe ușa redacției a apărut un afiș: Atenție, pisică! Nu deschideți ușa cu putere.

Colegii de știri sunt cunoscuți ca fiind ‘vitezomani’. Se aleargă pe holuri cu știri de ultim moment și în general este o continuă tevatură. Pe partea cealaltă a ușii redacției de la știri a mai apărut, la scurt timp, un alt afiș: Nu lăsați ușa deschisă, pericol de evadare. Iar regulile au continuat să apară în clădire: unele uși trebuie să rămână întotdeauna închise, de exemplu cea de la balcon, altele – veșnic deschise – precum cea de la baie.

Cât privește scaunele din redacție, nimeni nu se mai ridică în goană și nici nu trage scaunul brusc. Ma întâi se inspectează zona, ca să fim siguri că DJ Pisi nu se ascunde pe după vreo roată.

Așadar, ne-am făcut un set de reguli clare ca să evităm orice posibil accident. Cât privește cine se ocupă de DJ Pisi – toată redacția Europa FM, însă sunt și câteva persoane, distribuite pe fiecare tură, care s-au oferit voluntare pentru îndatoriri specifice: hrănit DJ Pisi, curățatul litierei. Și pentru că ne-am gândit că și DJ Pisi trebuie să aibă salariul ei, i-am făcut o cutiuță în care, lună de lună, se strâng fonduri. Evident, din donațiile tuturor.

Pisicuța Europa FM ne-a făcut pe toți să ne schimbăm, într-un fel sau altul. Unii dintre colegi, reticenți la ideea de a avea o pisică… acum nu se mai pot despărți de ea iar pe alții chiar i-a vindecat de alergii.

Este cazul lui Vlad Petreanu, care împreună cu Monica Anghel și George Zafiu realizează emisiunea Deșteptarea de la Europa FM. Dacă la început Vlad strănuta în preajma ei, acum nu mai dă niciun semn de alergie.După ce a fost salvată din mijlocul Bucureștiului, DJ Pisi a trecut pe la medicul veterinar. Am deparazitat-o, i-am făcut baie și am depistat și o mică infecție la urechi, pentru care a primit tratamentul adecvat.Cum a devenit DJ Pisi… DJ PisiNumele de DJ Pisi l-am ales cu ajutorul fanilor noștri de pe pagina de Facebook Europa FM. I-am rugat pe ei să găsească un nume, am făcut apoi o listă cu toate propunerile și i-am rugat să-l voteze pe cel care le place cel mai mult.

DJ Pisi nu ne-a cucerit însă doar pe noi. A devenit o adevărată vedetă Europa FM pe Facebook încă de la prima postare. Acum, toate năzdrăvăniile ei și ipostazele haioase le împărtășim cu fanii noștri.