Confidenţialitate

Discuții în format restrâns între Orban, Barna și Kelemen, pentru deblocarea negocierilor

Liderii PNL, USR ȘI UDMR au reluat negocierile politice pentru formarea majorității parlamentare și a viitorului Guvern, de această dată în format extrem de restrâns.

Întrevederea vine după ce anterior, liderul USR, Dan Barna, a anunțat că renunță la dorința de a deveni președinte al Camerei Deputaților și a propus că un alt lider al Uniunii, Cătălin Drulă, să ocupe postul.

De altfel, Ludovic Orban a scris pe Facebook că Dan Barna a încălcat înțelegerea de a se comunica doar împreună și doar acele lucruri asupra cărora s-a ajuns la un acord.

“Consider că orice propunere sau posibilă soluție menită să consolideze formarea viitoarei coaliții trebuie adusă pe masă discuțiilor și încurajez toți partenerii să rămână consecvenți acordului agreat inițial” , a adăugat președintele PNL.

Negocierile politice între cele trei partide s-au blocat duminică pentru că liberalii ar dori și funcția de premier și pe cea de președinte al Camerei Deputaților, iar USR PLUS spune că o astfel de concentrare a puterii dezechilibrează alianța.

România are în acest moment un guvern cu puteri limitate și nu are încă o lege a bugetului pentru anul viitor.