USR PLUS, după consultări: Cioloș, propunerea de premier, dacă PNL va opta pentru președinția Camerei Deputaților

Liderul USR, Dan Barna, spune că nu consideră o soluție de echilibru solicitarea PNL de a avea premier și președinte al Camerei Deputaților.

„Ideea că toată puterea în stat este în mâna unui partid, iar celelalte partide din coaliție sunt parteneri de antrenament, nu e fezabilă pentru ca această coaliție să nu fie una pentru șase luni sau un an, ci să fie una pentru patru ani”, spune Dan Barna, după consultările de la Cotroceni.

„Am prezentat propunerea USR pentru funcție de premier, Dacian Cioloș, în caz că PNL va opta pentru președinția Camerei Deputaților”, a adăugat Barna.

La rândul său, Dacian Cioloș a spus că formațiunile de centru-dreapta trebuie să găsească „o soluție echilibrată”.

„Soluția nu e echilibrată când totul se duce într-o parte, iar noi luăm doar restul. E vorba de echilibrul pe care îl căutăm și îl dorim. (…) Vrem să evităm situații pe care România le-a mai avut când a avut coaliții. Noi ne dorim un program de guvernare, o echipă care să respecte un echilibru decizional ca să ne asigurăm că niciunul dintre parteneri nu caută alte alternative. România are nevoie de stabilitate în următorii ani”, precizează Dacian Cioloș.

Dan Barna mai spune că președintele Klaus Iohannis a rezonat cu ideea că nu se poate pune problema să existe o competiție pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Nu putem porni la maraton cu un picior rupt, respectiv în situația în care această coaliție vine în parlament și spune că o bucată din înțelegere și din credibilitatea guvernării stă în arbitrajul PSD, nu doar că nu o să fim credibili, dar nu va fi nicio stabilitate a coaliției”, apreciază Barna.

PNL dorește funcțiile de premier și președinte al Camerei Deputaților, în timp ce USR PLUS revendică șefia Camerei Deputaților.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS