Confidenţialitate

Dan Barna: Îi propun lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intrăm în Guvern ca vicepremieri | AUDIO

În negocierile blocate cu PNL, liderul USR, Dan Barna, renunță la dorința de a deveni președinte al Camerei Deputaților și îl propune pe un alt lider al Uniunii, Cătălin Drulă.

Această funcție era disputată până acum de liderii PNL și USR, Ludovic Orban și Dan Barna.

„Încercăm o nouă deschidere și propunem o altă candidatură la conducerea Camerei Deputaților. USR Plus consideră în continuare că echilibrul acestei coaliții trebuie să existe. O să-l propunem pe liderul de grup al parlamentarilor USR Cătălin Drulă, un coleg cu experiență semnificativă și cu rezultate remarcabile în ultimele două sesiuni. Îi propun lui Ludovic Orban și lui Kelemen Hunor să intrăm împreună în acest Guvern ca vicepremieri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp, liderul USR, Dan Barna, propune ca liderii celor trei partide care ar putea forma alianța de dreapta în Parlament, să devină vicepremieri în viitorul Executiv:

„Suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment, rămânem fermi pe poziția că este nevoie de un echilibru în alocarea pozițiilor în statul român tocmai pentru credibilitatea coaliției. Argumentul principal: un Guvern în care președinții celor trei partide sunt vicepremieri este un guvern care va evita blocajele, deciziile se vor lua în Palatul Victoria și nu în alte sedii. Domnule Ludovic Orban, domnule Kelemen Hunor, hai să fim inteligenți, haideți să fim responsabili, haideți să dăm un mesaj responsabil, după 30 de ani de balet politic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.