Confidenţialitate

Directivă care să stabilească limite minime și maxime de temperatură la locul de muncă, solicitată de Confederația European a Sindicatelor de la CE | AUDIO

Confederaţia Europeană a Sindicatelor va cere Comisiei Europene să adopte o directivă care să stabilească limite minime și maxime de temperaturi la locul de muncă pe continent.

În România, adoptarea unei astfel de legi va întâmpina opoziția angajatorilor, spune președintele CNSLR Frăția, Leonard Bărăscu.

Președintele CNSLR Frăția, Leonard Bărăscu: „În general, Comisia Europeană și-a însușit și a fost de acord cu aceste variante promise de Confederația Sindicală”

„La noi nu există normă. Nu există că sunt minus 20 sau plus 41. Te duci la serviciu bine-mersi. Problema este măcar dacă ar asigura necesarul de apă sau iarna ceea ce înseamnă căldura respectivă ca să poți lucra. Este vorba despre bani. Antreprenorii vor avea și ei scuzele lor, ne vor spune că și până acum s-a muncit. Deci la una sau două persoane nu trebuie să fim așa reactivi și să avem soluții imediate și care să rezolve problema. Sunt multe și le cunosc atitudinea și acțiune pe care le iau. Dar în general Comisia Europeană și-a însușit și a fost de acord cu aceste variante promise de Confederația Sindicală”, a spus Leonard Bărăscu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directiva Comisiei Europene ar urma să prevadă asigurarea și altor facilitați pentru angajați

La cererea Confederației Europene a Sindicatelor, Directiva Comisiei Europene ar urma să prevadă asigurarea și altor facilitați pentru angajați, spune președintele CNSLR Frăția, Leonard Bărăscu.

„Asigurarea a tot ceea ce înseamnă mentenanța pentru perioada respectivă: de la haine, dacă lucrează afară și este frig, până la chestiile acelea cu apă care permit ca oamenii să se răcorească înainte de a pleca într-o cursă sau de a se întoarce, la aerul condițioant pentru mașini – că nu toate aveau necesarul; se plângeau ceilalți de la transporturi pentru a asigura ventilația necesară la 50-60 de grade în soare când se deplasează mașina”, a mai spus Leonard Bărăscu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Comisia Europeană, măsură pentru reducerea consumului de gaz și curent electric: Limită de temperatură în instituțiile publice | AUDIO