Confidenţialitate

Dinamo: Noul plan de reorganizare, aprobat de judecătorul sindic. Datorii de 5 milioane de euro vor fi șterse

Noul plan de reorganizare al lui Dinamo a fost aprobat de judecătorul sindic. Vor fi șterse datorii de peste 5 milioane de euro. Mai rămâne de plată aproximativ un milion de euro. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, cu aplicabilitate începând de azi, scrie Gazeta Sporturilor, care anunță și ce urmează la Dinamo.

După aprobarea planului de reorganizare, Clubul Dinamo ar putea ieși din insolvență chiar sezonul acesta, după cum a lăsat să se înțeleagă administratorul special Andrei Nicolescu.

De asemenea, dispare spectrul falimentului, iar orice datorie care nu e în noul plan nu va mai fi luată în calcul. Nu mai există pericolul că pot apărea jucători care să ceară sume restante.

În acest moment mai e de plată până într-un milion de euro, datorii către terți.

Acționarii care erau în stand-by vor putea cumpăra acțiuni în Red&White. Sorin Preda era unul dintre oamenii de afaceri care condiționa intrarea în acționariat de trecerea planului, precizeaza gsp.ro.

Apar si investitorii, discuțiile cu acestia fiind condiționate de planul de reorganizare.

Totodata, va crește cuantumul investițiilor, banii care ar fi mers spre schemele de plată din planul vechi se vor muta acum către reconstrucția lui Dinamo.

„De acum, totul va intra în normalitate, ne vom respecta toate obligațiile către toți partenerii”, a mai spus Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo, pentru GSP.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Citește și: Reacția lui Darren Cahill după încă o amânare a verdictului în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Numai corect nu a fost ce s-a întâmplat în acest caz” | AUDIO