Confidenţialitate

Din arest, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, îşi spulberă contracandidații

Primarul suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a câștigat detașat alegerile locale, deși acesta se află în prezent în arest preventiv.

Cătălin Cherecheș, candidatul Coaliţiei pentru Baia Mare, ar fi obținut aproximativ 70% din voturi.

De altfel, acesta a postat şi un mesaj pe Facebook, în care le mulţumeşte celor care l-au votat:

“Dragii mei, cu demnitate și curaj ați apărat orașul. Ați arătat ce înseamnă să fii băimărean adevărat, ați demonstrat că Baia Mare e o adevărată capitală a Ardealului de nord și impune respect.

Vă mărturisesc că sufletul meu a fost de nenumărate ori pus la încercare, dar de prea puține ori am lăsat să se vadă emoția ce mă cuprindea. Mă deschid astăzi în fața voastră și vă spun că în ultimii 15 ani am lăcrimat când tatăl meu a plecat să mă vehgeze din stele, murind în brațele mele. M-au cuprins lacrimile când din arestul nedrept am auzit-o prima oară pe mama. Acum voi mi-ați așezat lacrimi în ochi, lacrimi pline de speranță și recunoștință, lacrimi care se aștern și mângâie. Vă mulțumesc și vă iubesc! Voi sunteți marea mea familie. Voi sunteți energia care îmi dă puterea să fac totul pentru Baia Mare!

Îi invit de astăzi pe toți cei care au rătăcit, pe toți cei care au avut mintea sau sufletul umbrite de răutate izvorâtă din patimă politicianistă, întâi la dialog și apoi la muncă. Din luptă, ură și dezbinare nu se poate construi nimic durabil și serios. Sunt omul binelui, sunt omul toleranței, sunt omul prieteniei, sunt alături de voi toți, un om care iubește Baia Mare și care își dedică viața pentru acest crez.

Acum, prin votul vostru, prin încrederea care mă onorează, împreună cu voi, mă întorc mult mai puternic și mai hotărât să muncesc pentru Baia Mare și pentru Maramureș. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu o familie mare și numeroasă, familia băimărenilor adevărați.”

Potrivit presei locale, în Baia Mare prezența la vot a fost de aproape 40%, ceea ce înseamnăaproximativ 48.000 de voturi exprimate. În primele secții unde numărătoarea s-a finalizat Cătălin Cherecheș conduce cu 400-500 de voturi, în fața celorlalți contracandidați.