Confidenţialitate

Din 23 august, nu va decola niciun avion al companiei TAROM, între orele 4:00 şi 7:00, anunță sindicaliștii din cadrul companiei aeriene

De marţi, 23 august, nu va decola niciun avion al companiei TAROM, între orele 4:00 şi 7:00. Este ziua în care expiră termenul pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă. Negocierile au început în 23 iunie, dar nu s-a ajuns la un acord cu privire la revendicările salariale, anunţă sindicaliştii din cadrul TAROM.

Sindicatul Unit TAROM strânge semnături pentru declanşarea Conflictului de muncă.

“Începând cu 23 august, în semn de protest al piloţilor, membri ai Sindicatului, între orele 4 si 7 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM”, se menţionează într-un comunicat.

Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă.

Reprezentanţii sindicatului susţin că acum conducerea TAROM SA nu a dat curs niciuneia dintre revendicări, cu excepţia creşterii bonului de masă de la 10 la 30 lei.

Sindicalistii susțin că la şedinţa din 16 august, compania a prezentat o ofertă, dar ea a fost considerată inacceptabilă de Comisia de negociere a contractului colectiv de muncă pe motiv că nu acoperă, în unele departamente, nici măcar inflaţia pe anul 2022, de 15%.

Citește și: Ministrul Muncii, la Europa FM: „Salariile tuturor bugetarilor vor crește cu aproape 150 de lei. Criza financiară nu se decontează pe populație”