Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un bursuc a fost prins pe o stradă din București, nimeni nu știe de unde a venit

Un bursuc și-a făcut apariția, la începutul săptămânii, pe strada Fizicienilor din sectorul 3 al Capitalei. Animalul a fost prins de specialiștii Fundației Visul Luanei. Animalul fugea speriat printre mașini și blocuri și a fost tranchilizat și prins. Bursucul va mai sta câteva zile la sediul fundației pentru o evaluare completă a stării sale de sănătate după care va fi eliberat în sălbăticie.

Medicul veterinar Oana Vasiliu, de la Fundația Visul Luanei, a explicat pentru Buletin de București că apariția bursucului în oraș nu e neobișnuită, dar că nimeni nu știe exact de unde a venit.

„Nu e neobișnuit ca un bursuc să apară într-un oraș. În vestul Europei se întâmplă des, mai puțin însă la noi. Bursucii se adaptează repede mediului urban și nu reprezintă un pericol pentru om. Nu știm sigur de unde a venit. Dacă venea dinspre Văcărești ar fi trebuit să traverzese Splaiului, ceea ce e dificil, că e foarte aglomerat. Dacă venea de la periferie, era o distanță mare de parcurs”, a precizat Oana Vasiliu.

După ce a fost tranchilizat și capturat, bursucul a ajuns la sediul Fundației, unde a fost examinat medical.

Dr. Oana Vasiliu a mai spus că mutarea animalului în sălbăticie  va avea loc face abia după ce vor afla de unde a venit. „Bursucii trăiesc în familii și trebuie să-i găsim grupul. Din fericire e femelă și va fi mai ușor să se adapteze după relocare”, a adăugat medicul veterinar.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

Sursa foto: Facebook/Fundația Visul Luanei

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.