Confidenţialitate

Deșteptarea | Studiu: Bărbații încep să se îngrașe, în medie, la cinci ani după ce s-au căsătorit | VIDEO

Potrivit unui studiu realizat în China de o echipă de cercetători, bărbații încep să se îngrașe, în medie, la cinci ani după ce s-au căsătorit.

Studiul arată că mariajul este „asociat cu un efect semnificativ” asupra scorurilor IMC (indice de masă corporală). Rata obezității crește cu 2,5% în rândul bărbaților însurați, potrivit stirileprotv.ro.

„Acest fenomen, denumit în mod obișnuit “grăsime fericită”, a fost confirmat de numeroase studii efectuate în țările occidentale dezvoltate.

Bărbații se confruntă cu un risc semnificativ de obezitate pe măsură ce îmbătrânesc, așa că, după căsătorie, este important ca ei să nu se „lase pe tânjeală”, menținând obiceiuri alimentare sănătoase și făcând exerciții fizice în mod regulat”, spune Shiwen Quan, de la Academia Chineză de Științe Sociale, conform DailyMail.

Studiul, publicat în Economics & Human Biology, a constatat că scorurile IMC la bărbați continuă să crească în primii cinci ani după ce se căsătoresc, după care se stabilesc la o greutate.

Studiile anterioare au constatat că, cu cât satisfacția unei persoane cu privire la relația intimă este mai mare, cu atât este mai probabil ca aceasta să fie obeză. Un studiu anterior a constatat, de asemenea, că, în medie, o persoană câștigă peste două kilograme după ce își cunoaște partenerul.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: freepik.com