Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | LUNI, 13 aprilie

Avem în fiecare zi vești despre sprijinul pe care îl primesc spitalele în lupta cu pandemia de coronavirus, precum și ajutorul dat oamenilor în această perioadă.

Secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență din Craiova a primit un videolaringoscop în valoare de 45 de mii de lei. Acest echipament este folosit la intubarea pacienților cu insuficiență respiratorie gravă și reduce riscul de infectare pentru medici.

Donația a fost făcută de Simode Dealer Peugeot, în parteneriat cu Rotary Club Craiova Probitas.

ASOCIAŢIA ÎNCOTROCENI și COOPERATIVA DE ENERGIE anunță că au lansat aplicația web Vecinultău.ro, care să îi ajute pe oamenii vulnerabili.

Aceasta facilitează legătura online, directă și gratuită cei care au nevoie de sprijin și voluntarii înscriși pe platformă.

Printre cei care pot beneficia de ajutor se numără persoanele care au peste 65 de ani, persoane cu dizabilități ori familiile monoparentale.

Voluntarii pot să îi ajute în trei situații: să le cumpere alimente, să le ia medicamente de la farmacie sau să le plimbe animalul de companie.

Fabrica de drojdie Rompak Paşcani a donat 100 de mii de lei în sprijinul medicilor care luptă cu noul coronavirus. Cu acești bani vor fi cumpărate măşti, combinezoane şi teste rapide, care vor ajunge la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Sprijin pentru spitale vine și de la OMV Petrom în parteneriat cu Mastercard.

Astfel, cadrele medicale din cinci spitale vor primi  pe durata stării de urgență produse alimentare VIVA .

În total, 24.000 de pachete alimentare VIVA Lunch Box vor ajunge spitalele Grigore Alexandrescu, Floreasca, Sfântul Ioan, Colentina și Spitalul Județean Prahova. Mâncarea va fi livrată zilnic de foodpanda cu personal dedicat.

În plus, Mastercard va lansa o nouă inițiativă de promovare a plăților contactless în stațiile OMV.  Plăţile contactless, cu cardul sau cu mobilul, asigură un nivel superior de siguranţă şi securitate, şi, totodată, pot proteja sănătatea angajaţilor şi clienţilor, menţionează compania de energie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.