Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | LUNI, 11 mai

Avem astăzi un mic bilanț al unei campanii de strângere de fonduri pentru spitale pornită de unele dintre cele mai mari firme din țară. Așadar, peste 2.000 de firme și peste 30 de mii de persoane fizice s-au reunit în inițiativa Donează pentru linia întâi.

Iar până acum au fost strânse donații de peste 11 milioane de lei. Firmele pot contribui de două ori la acest efort, pentru că pot direcționa și 20% din impozitul pe profit către această campanie.

Până acum, de exemplu, prin acest program au fost donate peste 5 milioane de măști de protecție către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari.

Așa cum v-am mai spus în această rubrică, Donează pentru linia întâi este o inițiativă a companiilor Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG.

Compania Rompetrol vrea să-i răsplătească și pe cei care au respectat și respectă în continuare măsurile din timpul stării de urgență. Le oferă sute de mii de de vouchere și o mie de premii celor care își descarcă aplicația Rompetrol și confirmă că sunt acasă atunci când primesc notificări.

Asociația „Dăruiește Viață” a primit încă o donație pentru construcția spitalului modular din Capitală.

Este vorba de 50 de mii de euro de la Game World București Mall. Tot compania Game World a sponsorizat și „Fundația pentru SMURD” cu 15 mii de euro, pentru dotarea echipelor SMURD din Constanța, Brașov și Alba Iulia cu echipamente de protecție.

În fine, companie E.ON donează laptopuri copiilor care nu au tot ce le trebuie să participe la școala online. Dacă știți un copil în această situație, trimiteți-i povestea pe pagina de facebook a companiei, sub formă de mesaj privat.

Primul laptop a fost donat unei fete din județul Vaslui care i-a scris recent primarului și l-a rugat să o ajute cu un telefon de împrumut sau pe care să îl plătească din alocație, în rate. Pe lângă laptop, E.ON a donat și o tabletă cu acces la internet, pe care să o folosească cei cinci frați ai fetei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.