Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Șoarecii hrăniți cu mâncare de tip fast-food devin din ce în ce mai proști

Mâncarea de tip fast-food poate duce la deficiențe neurologice și cognitive mai târziu în viață, cel puțin în cazul rozătoarelor, arată un studiu recent realizat în Statele Unite.

După ce au studiat rezultatele a zeci de studii desfășurate pe șoareci și oamenii de știință au concluzionat că o dietă bogată în calorii și grăsimi (denumită „dieta Occidentală” în comunitatea științifică) este asociată cu o memorie precară, anxietate crescută și alte probleme cognitive.

O astfel de alimentație nu afectează doar metabolismul și greutatea, ci are efecte asupra stării de sănătate generală, inclusiv asupra celei a creierului, scrie publicația Futurism.

De asemenea, șoarecii care au avut o ”dietă Occidentală” în timpul primelor etape ale vieții, care sunt mai importante pentru dezvoltare, sufereau de o anxietate accentuată, iar funcțiile memoriei erau precare.

În plus, dieta a dus la apariția comportamentelor similare dependenței, șoarecii tânjind după alimentele bogate în grăsimi și zahăr. Mai mult, cercetătorii au observat la subiecți și tendința de izolare și de a nu mai socializa atât de mult. 

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.