Confidenţialitate

Deșteptarea României: Cum scăpăm de plasticul aruncat în natură?

Europa FM continuă dezbaterile legate de mediu, în proiectul editorial Deșteptarea României. Săptămâna aceasta, la Europa FM discutăm despre poluarea cu plastic.

Cum scăpăm de plasticul aruncat în natură?

Așteptăm răspunsurile voastre pe pagina de Facebook Radio Europa FM sau prin WhatsApp la 0728.111.222. Adunăm toate mesajele și la analizăm la finalul săptămânii într-o nouă ediție Deșteptarea României, vineri, de la ora 13:15.

Andrei Coșuleanu, de la Act for Tomorrow, ne ajută, vineri, să analizăm proporțiile problemelor legate de deșeurile din plastic în România, dar și să identificăm împreună posibile soluții.

Pornim discuția de la raportul “Cartografierea Microplasticului în Apele României” reprezintă rezultatul unui amplu demers de cercetare care vizează problema microplasticului în cele mai importante ape dulci din România, realizat de Asociația Act for Tomorrow, cu sprijinul Asociației Ingmed, Pitești și a Institutului Național pentru Fizica Laserelor, Plasmei și Radiației, București, Măgurele (INFLPR), finanțat de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii la București.

În cadrul raportului este elaborat pentru prima dată un set de recomandări specifice pentru abordarea acestei probleme în România, care constituie un punct de plecare în dezvoltarea de politici publice care vizează limitarea poluării cu microplastic a mediilor acvatice, precum și în dezvoltarea unei strategii naționale privind protejarea apelor.