Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Industria aviatică vrea să introducă un ”pașaport Covid”, care să includă date despre teste și vaccin

Vaccinarea anti-covid ar putea deveni condiție de călătorie aeriană. 

Șeful companiei aeriene australiene Qantas, Alan Joyce, a declarat că pasagerilor internaționali li s-ar putea cere în viitor dovada vaccinării anti-covid, înainte de a fi îmbarcați. 

Mai mult,  el a lăsat să se înțeleagă că nu doar Qantas va lua o asemenea măsură.

Șeful Qantas a mai declarat că, după ce vaccinurile anti-covid vor deveni accesibile publicului, termenii și condițiile de călătorie vor fi schimbate astfel încât vaccinarea să fie o condiție obligatorie pentru admiterea pasagerilor la bordul avioanelor companiei.

Aproape în același timp, Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a anunțat că se află în faza finală a dezvoltării aplicației de călătorie IATA Travel Pass, care va permite guvernelor și liniilor aeriene să verifice existența și autenticitatea datelor de sănătate. 

”Pașaportul Covid” anunțat de IATA sub forma unei aplicații mobile va include rezultate ale testelor și dovada vaccinării, alături de regulile naționale de călătorie. Aplicația va avea și o copie electronică a pașaportului, pentru ca pasagerii zborurilor să își poată dovedi identitatea.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.