Confidenţialitate

Deșteptarea de Vară: Persoanele care hranesc urșii în zona Lacului Sfânta Ana nu vor mai avea voie să viziteze lacul | VIDEO

Turiştii sau localnicii care sunt prinşi că hrănesc urşii aflaţi în zona Lacului Sfânta Ana sau pe drumul de acces nu vor mai avea voie să viziteze nici lacul şi nici Tinovul Mohoş, după ce repetatele apeluri ale celor care administrează zona nu au avut niciun rezultat, scrie digi24.ro.

Directorul Asociaţiei Pro Sfânta Ana, Dósa Elek Levente, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, o înregistrare în care se vede că un urs aflat pe drumul spre Lacul Sfânta Ana sare la o maşină care staţionează în dreptul său.

“Promit că cei pe care îi surprind că hrănesc urşii, pe lângă amenda sosită pe numărul de înmatriculare, din partea mea vor primi în ‘dar’ interdicţia de a vizita Lacul Sfânta Ana şi Tinovul Mohoş, indiferent că este persoană fizică sau operator turistic!”, se arată în postarea lui Dósa Elek Levente.

Acesta a declarat marţi, pentru Agerpres, că înregistrarea respectivă a primit-o de la un turist din Olanda, care a făcut-o de la distanţă şi bănuieşte că fie ursul a fost momit cu mâncare, fie cineva a întins mâna către el, iar animalul a sărit la maşină, moment în care se aude că cineva ţipă foarte tare.

“Dacă surprind pe cineva că hrăneşte urşii în drum spre Sfânta Ana sau în altă parte şi ajunge la Lacul Sfânta Ana, nu mai permitem accesul pe teritoriul nostru”, a reiterat Dósa Elek Levente.

Directorul Asociaţiei Pro Sfânta Ana a adăugat că a fost nevoit să anunţe autorităţile pentru relocarea unei ursoaice cu pui, după ce, în urmă cu câteva zile, nişte turişti cu un comportament “iresponsabil” au ignorat interdicţia de a face picnic, au mers în pădure şi animalul, atras de mâncare, s-a apropiat de ei şi le-a luat rucsacul.

Matinalii Radu Constantinescu și Cătălin Striblea au discutat despre acest subiect în Deșteptarea de Vară:

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Deșteptarea de Vară:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.