Confidenţialitate

Deșteptarea: Ce meserii vor dispărea peste 10-20 de ani? | VIDEO

O cercetare sociologică arată că, în SUA, de exemplu, tinerii își schimbă locul de muncă mai des, dar caută adesea stabilitate și cariere de CEO, medici sau ingineri.

Oarecum neașteptat, meseriile tradiționale par în continuare foarte populare, deși se câștigă foarte bine dacă ești influencer – din social media, sau din așa numita economie creativă – te bazezi pe propria ta creativitate, pe idei, pe cunoștințe, pe tehnologie, ca să câștigi din design, video, fotografie făcute independent.

Ce vor să fie tinerii americani între 18-29 de ani? Cei din generația Z intervievați au declarat că principalele lor obiective de carieră sunt om de afaceri, medic și inginer. Ocupația “artist” a ieșit pe locul patru.

De asemenea, generația Z are tendința de a prefera companiile mai mari – 58% dintre ei au declarat că ar prefera o corporație mare sau mijlocie în locul unui startup sau al unui loc de muncă la stat. Doar 14% aspiră să lucreze pentru guvern.

În România nu s-a făcut sondajul. Oare ce ar ieși la noi?

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.