Confidenţialitate

Deșteptarea: Care este cea mai furată și avariată mașină, potrivit studiilor? | VIDEO

Potrivit studiilor carVertical, companie de date auto, jumătate dintre BMW-urile verificate pe platforma proprie fuseseră avariate. E vorba de tranzacții la mâna a doua.

Modelele BMW sunt o țintă populară în rândul hoților, cu o pondere de 17,7% din totalul furturilor.

În 2023, 7,5% dintre toate vehiculele verificate pe platformă avuseseră kilometrajul dat înapoi, însumând 7,7 de miliarde de kilometri.

Volkswagen Golf rămâne cea mai populară mașină SH în 2023, depășind BMW Seria 3.

Mașinile BMW sunt implicate cel mai des în accidente.

În topul mărcilor avariate urmează Audi (43,9%), Skoda (43,7%), Dacia (43,5%) și Lexus (42,4%).

BMW pe primul loc în interesul hoților, urmează modelele Mercedes-Benz (15,3%) și Audi (12%). Ford (6,1%) și Volkswagen (5,4%) prind și ele top 5.

Odometrul cel mai rău modificat din 2023 este al unui Volvo V70. Kilometrajul său a fost dat înapoi cu 450.000 de kilometri.

Deținătoarea recordului absolut rămâne o Toyota Rav 4 care avea 993.000 de km scoși de pe odometru.

Studiul a analizat informații din 26 de țări diferite din Europa, inclusiv România, plus SUA, Australia și Mexic (Marea Britanie, SUA, Germania, Franța, Spania, Italia, Belgia, Ungaria, România, Lituania, Letonia, Estonia, Slovacia, Slovenia, Croația, Ucraina, Cehia, Polonia, Bulgaria, Serbia , Suedia, Elveția, Danemarca, Finlanda, Australia și Mexic. Toate statisticile se bazează pe datele agregate ale companiei).

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

 

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: unsplash