Descoperă artiștii contemporani români: Alin Carpen

Europa FM continuă să vă prezinte, la final de săptămână, artiștii contemporani români care se fac remarcați în țară sau peste hotare. Le descoperim povestea și lucrările reprezentative cu ajutorul Contemporanii.

Proiectul Cultural Contemporanii
, un proiect al Asociației Făuritori, își propune valorizarea culturii romănești actuale prin favorizarea și promovarea actului de creatie, abordate într-o perspectiva unitară cu făuritorul de artă. Are ca obiective principale inițierea și derularea de programe artistice, socioculturale, pentru educarea sensibilităţii estetice a publicului larg.

Alin Florin Carpen s-a născut în 1970 în Mizil și după ce a absolvit cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“ din București, în 2000, a început o frumoasă carieră în domensiul artistic, lucrările sale ajungând să fie aăreciate atât în România cât și în afară.

În 2015 a absolvit cursurile de master ale Universității Naționale de Arte București, secția sculptură. Cunoscut pentru lucrările de sculptură cinetică pe care le realizează, Alin Carpen a participat la numeroase expoziții atât în țară cât și peste hotare.

Informații despre Alin Carpen pot fi găsite și pe site-ul ateliere.net.

2 lucrări pentru a-l  cunoaște mai bine pe Alin Carpen

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS