Confidenţialitate

Deputatul Mădălin Voicu, pus sub control judiciar. Procurorii au stabilit și o cauțiune de 500.000 de lei

Deputatul Mădălin Voicu a fost pus sub control judiciar. Procurorii DNA au stabilit o cauțiune de 500.000 de lei. Ieri, Camera Deputaților a respins solicitarea DNA privind reținerea și arestarea lui Mădălin Voicu.

Iar în cazul deputatului Nicolae Păun a fost aprobată numai reținerea, nu și arestarea. Ca urmare a scenelor de ieri din Parlament, Ambasada americană la București a reacționat : ”Imunitatea nu trebuie abuzată”.

 

Prin controlul judiciar impus de DNA, Mădălin Voicu nu are voie să ia legătura cu ceilalți inculpați din dosar, între ei colegul său deputat Nicolae Păun și fostul șef al fiscului Gelu Diaconu.

Mădălin Voicu trebuie să plătească însă și o cauțiune de 500.000 de lei în dosarul privind fraude cu bani europeni. În cazul în care nu achită suma, DNA va cere din nou Camerei Deputaților arestarea preventivă. La fel și dacă va încălca măsura controlului judiciar.

Deputatul PSD Mădălin Voicu este acuzat, între altele, de trafic de influență și spălare de bani, în dosarul lui Nicolae Păun.

Ieri colegii săi au respins solicitările DNA de reținere și arestare.

        În urma votului din Parlament a reacționat și Ambasada Statelor Unite la București. Diminuarea corupţiei este esenţială pentru dezvoltarea şi securitatea României, afirmă misiunea diplomatică. Deşi nu comentăm cazuri individuale, un principiu de bază al democraţiei este acela că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, iar imunitatea parlamentară nu poate fi abuzată pentru a-i proteja pe indivizi de răspundere în faţa legii, a mai precizat amabasda.