Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă: Precizare referitoare la moartea protestatarului din 10 august

După ce Ilie Gâzea, din Turnu Măgurele, în vârstă de 62 de ani, a decedat luni dimineață la Spitalul Județean din Alexandria, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a publicat un mesaj prin care precizează că acestuia i s-a acordat primul ajutor, dar că pacientul a refuzat să fie transportat pe spital.

Ilie Gâzea participase pe 10 august la protestul din Piața Victoriei, iar după ce a inhalat gaze i s-a făcut rău. Cei care l-au însoțit la protest povestesc că starea lui Ilie Gâzea s-ar fi agravat la scurt timp după ce jandarmii din Piață au început să folosească gaze lacrimogene.

„Precizare referitoare la pacientul Gâzea Ilie, decedat în cursul nopții de 19 către 20 august 2018 la Spitalul din Alexandria:

În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%).

În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură”, se arată în precizarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Precizare referitoare la pacientul Gâzea Ilie, decedat în cursul nopții de 19 către 20 august 2018 la Spitalul din…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Luni, 20 August 2018

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS