Confidenţialitate

Demisii în lanț la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Floreasca

Situație critică la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență Floreasca din București.  Mai bine de jumătate dintre medicii serviciului de ambulanță și-au dat demisiile.

În total, la UPU Floreasca sunt 30 de medici, iar dintre aceștia 17 au anunțat că vor pleca.

Purtătorul de cuvânt al UPU -SMURD București, Bogdan Oprița, spune la Europa FM că și asistentele medicale intenționează să-și dea demisia.

Toți aceștia acuză presiuni din partea managerului interimar al Spitalului Floreasca, doctorul Sorin Păun.

”Nu am fost de acord cu acest gest. În urmă cu aproape 3 luni, la sfârșitul lunii mai, când au început să apară probleme cu conducerea spitalului care a instituit un regim de presiune psihologică extremă asupra angajaților întregului spital, dar cu precădere a celor care își desfășoară activitatea în UPU și mai ales în SMURD. Acum înțeleg demersul colegilor mei și dacă mă înțelegeți nu aș vrea să comentez mai departe”, a declarat Bogdan Oprița.

Întrebat ce înseamnă această presiune psihologică foarte mare, Bogdan Oprița a declarat că e vorba, între altele, de aprovizionarea medicilor cu medicamente și limbajul nepotrivit al managerului.

”Dificultăți în aprovizionarea cu materiale sanitare și medicamente, service-ul echipamentelor medicale. Tot felul de decizii luate și de presiuni puse, de reguli, modul de adresare la adresa colegilor noștri care nu este întotdeauna un mod, ca să spunem tocmai civilizat, care ar trebui să fie între medici.”

 

“Am decis să ne semnăm demisiile. Suntem în preaviz 14 zile, după care vom vedea ce vom face. Nu găsim niciun fel de înţelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea să ne asculte “, a declarat unul dintre medici.

Un alt doctor a spus că el şi colegii săi au fost nevoiţi, de multe ori, să cumpere din banii lor medicamente pentru a-i trata pe pacienţi.

“Au fost situaţii în care am cumpărat noi medicamente. Vorbim despre medicamente banale, care pot fi cumpărate de la farmacie, pentru că unele medicamente nu se găsesc în farmacii”.

Medicul Alexandru Cicioi de la UPU Floreasca spune că va reveni asupra deciziei luate, doar dacă managerul interimar al spitalul Floreasca, Sorin Păun își va da demisia sau va fi demis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un alt medic de la Spitalul Floreasca, Raluca Moldoveanu a povestit că managerul spitalului Floreasca le vorbește urât angajaților și nu a aprobat noi angajări decise de ministerul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa FM a cerut un punct de vedere și din partea managerului Spitalului Floreasca, Sorin Păun, însă acesta nu a avut nicio reacție până acum.