Demisia guvernului Ponta, la Cotroceni

Surse oficiale declară că demisia guvernului Victor Ponta a ajuns, în această seară, la Administraţia Prezidenţială.

Mircea Duşa este propus pentru a asigura interimatul la cârma executivului.

Într-o alocuţiune în care remarca faptul că guvernul Ponta demisionează tardiv, şeful statului anunţa că aşteaptă documentaţia pentru a înceape, în cel mai scurt, timp consultările pentru desemnarea unui nou premier.

„Târziu, foarte târziu, guvernul a demisionat. A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Urmare a masivelor proteste de seara trecută din Bucureşti şi alte oraşe ale ţării, premierul Victor Ponta a anunţat că demisionează împreună cu întreaga sa echipă. 25.000 de bucureşteni au cerut, în stradă, demisii la nivel înalt după incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia au murit 32 de tineri. Protestatarii acuză că neregulile şi corupţia sunt cauzele tragediei care a îndoliat România.

„Acum avem o situaţie nouă, un guvern demisionar. Aştept ca prim-ministrul demisionar să-mi înainteze demisia Guvernului şi imediat voi lua legătura cu partidele parlamentare şi voi convoca consultări cu partidele. Aceste consultări, în varianta optimală, vor avea loc mâine, cel târziu poimâine”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a precizat că, până la sfârşitul acestei săptămâni, vrea să finalizeze prima rundă de consultări, astfel încât să aibă o imagine despre cum văd partidele soluţionarea acestei situaţii.

„Vom avea un Guvern interimar”, a concluzionat preşedintele.

Vehement contestat, Cristian Popescu Piedone a renunţat şi el la funcţia de primar al sectorului 4, pe raza căruia se află clubul morţii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS