Confidenţialitate

Delta Dunării, destinația preferată în minivacanța de Rusalii de iubitorii de natură și liniște | AUDIO

Pentru turiștii iubitori de natură și liniște, Delta Dunării este destinația preferată în minivacanța de Rusalii. Multe pensiuni au deja un grad de ocupare de sută la sută. Față de anul trecut, când din cauza războiului din Ucraina turiștii și-au anulat rezervările, acum abia așteaptă să se bucure frumusețea sălbatică a Deltei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Turiștii care ajung la Sulina sunt intâmpinați cu cântec și voie bună, asigurate de ansamblul rușilor lipoveni din singurul oraș al Deltei Dunării. Pentru minivacanța de Rusalii: „E plin. 220 de lei camera, 100 de lei demipensiunea”, spune Dragoș Ioniță, reprezentantul unei pensiuni cochete, de trei stele, de pe malul Dunării.

Sulina este un oraș liniștit, cu turiști care știu că aici au ce face sau admira: „O partidă de pescuit, să vizitezi pădurea Letea, să vânezi delfinii cu aparatul foto în plimbările spre gura de vărsare a Dunării. Avem o plajă foarte generoasă”.

Și George Beloiu, care administrează un complex de căsuțe colorate in alb și albastru, are plin de Rusalii. Și-a fidelizat turiștii pentru că bucătărese sunt mama și soția lui: „Cel mai cerut produs este storceagul de sturion și ciorba de pește tradițională”.

Iar pentru plimbările în sălbătăcia Deltei, orice solicitare este rezolvată: „Au vrut bărci personale să meargă toată ziua pe canale, liniști, să facă poze la păsări”.

Pentru turiștii mai cu dare de mână, ofertele sunt pe măsura pretențiilor. Raluca lucrează la recepția unui hotel de 4 stele de pe malul lacului Razelm: „Un pachet de trei nopți, 680 de euro. Cină cu muzică live, acces la facilitățile hotelului”.

Delta Dunării este o destinație a turiștilor care iubesc și respectă natura și frumusețile ei, ține să precizeze Ștefan Ivanov, din Sulina: „Delta este frumoasă abia după ce stai câteva zile. Ulterior rămâne o bucățică de suflet acolo și vrei să revii după ceva timp să o revezi”.

Dacă anul trecut pensiunile și hotelurile din Delta Dunării abia dacă au atins un grad de ocupare de 30%, pentru acest sezon rezervările au ajuns deja la 70% pana in luna septembrie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Mii de meduze albastre plutesc la adâncime mică în apropierea țărmului Mării Negre | VIDEO