Confidenţialitate

Decorațiuni simple care înveselesc Crăciunul

Sărbătorile de Crăciun aduc cu ele bucurie și dorința de a împărtăși clipe frumoase alături de familie și prieteni. Totodată, casele primesc veșminte de sărbătoare, mesele se umplu de bunătăți, iar decorațiunile întăresc atmosfera festivă.

Pentru a construi cele mai simple și haioase ornamente nu este nevoie de mulți bani, ci doar de puțin timp și chef de joacă.

Om de zăpadă din… portocale

om de zapada din clementine

Se poate construi, foarte ușor, un om de zăpadă din portocale sau clementine. Decoraţiunea se realizează prin unirea fructelor cu ajutorul unei scobitori, pentru ochi se pot folosi boabe de piper, iar pentru braţe, beţe de acadele. Va fi un ornament inedit pentru masa de Crăciun.

Forme de prăjituri agățate la… fereastră

forme de prajituri legate agatate cu fundite colorate

Formele de prăjituri pot juca rolul unor decorațiuni speciale dacă sunt legate cu nişte fundiţe colorate şi agăţate la fereastră. Aceste ornamente sunt gata într-o clipită.

Turtă dulce, etichetă pentru cadouri

om din turta dulce personalizat

Turta dulce, sub diverse forme, se poate cumpăra sau pregăti în casă. Aceasta poate fi transformată într-o etichetă originală pentru cadouri, personalizată cu numele celor dragi. Tot ce mai rămâne de făcut este ca “eticheta” să fie legată de cadoul împachetat.

Ren din dopuri de plută

ren din dopuri de pluta

Din două dopuri şi jumătate din plută, bloduri și un globuleț se poate realiza renul Rudolph în miniatură.

Crenguțe de brad la masă

conuri de brad

De-a lungul mesei se aranjează un rând de crenguţe de brad, iar apoi se decorează folosind conuri de brad.

Ghirlande din aluminiu

ghirlanda din aluminiu

Copiii vor fi bucuroşi să ajute la decorarea casei, confecţionând ghirlande sclipitoare din folie de aluminiu. Este o activitate pe care o pot realiza singuri, fără supraveghere, deoarece nu necesită foarfece, lipici sau paiete. Tot ce le trebuie sunt câteva fâşii din folie de aluminiu.

Om de zăpadă din capace de sticlă

snowman-ornaments

Se poate realiza un om de zăpadă original din trei capace de sticlă. Pentru construirea lui este nevoie doar de carioca, lipici şi un șnur.

Bomboane, în loc de globuri

globuri din bomboane fondante

Bomboanele fondante, viu colorate, pot fi agăţate uşor în pomul de Crăciun şi funcţiona ca nişte globuleţe mai puţin obişnuite.

Conuri de brad, agăţate în… brad

con de brad vopsit alb

Conurile vopsite în alb vor arăta minunat agăţate în crengile veşnic verzi ale bradului.

Jardiniera de Crăciun

conuri de brad pt exterior

Jardinierele de la fereastră nu mai trebuie să rămână goale, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, ci pot fi folosite ca suport pentru decoraţiunile de Crăciun. Cu ajutorul unor crenguţe şi conuri de brad, acestea pot înveseli exteriorul casei.

Foto: realsimple.com