Confidenţialitate

Declarațiile lui George Buhnici, anchetate de CNCD. Csaba Asztalos: „Se întocmește un raport, va fi dezbătut și se va decide” | AUDIO

Declarațiile vloggerului George Buhnici vor fi anchetate de Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Membrii Colegiului Director al CNCD s-au autosesizat după ce Buhnici a declarat într-un interviu că femeile ar trebuie să meargă mai mult la sală, pentru a avea o piele impecabilă, fără vergeturi sau celulită. Vloggerul a făcut o glumă și pe seama soției sale despre care a spus că arată „ca o minoră” și „aceasta este șansa vieții lui”. Președintele Colegiului, Csaba Asztalos explică motivele pentru care CNCD consideră că aceste declarații trebuie anchetate.

„Se va face o procedură de citare a părților implicate – în acest caz este o singură parte – organizându-se o audiere. Se întocmește un raport pe care Colegiul îl dezbate și va adopta o decizie. Dacă între timp vor sosi sesizări cu privire la această posibilitate de discriminare, aceste sesizări se vor conexa cu autosesizarea și procedura va continua”, a explicat Csaba Asztalos pentru Europa FM.

Ce se analizează, de fapt?

„Dacă acest mesaj transmis de către domnul Buhnici a depășit sau nu limita libertății de exprimare; dacă a adus atingere demnității umane a femeilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante, umilitoare la adresa acestora”, a spus Csaba Asztalos pentru Europa FM.

Când ar putea fi audiat?

„În principiu, sunt termene rezonabile, fiind vorba de un caz cu un grad ridicat de publicitate și mesaj transmis în societate. Practica Colegiului este să adopte o decizie cât mai apropiată de data emiterii mesajului”, a spus Csaba Asztalos la Europa FM.

Amendă între 2000 și 100.000 de lei pentru George Buhnici dacă se constată faptă de discriminare

Dacă se constată o faptă de discriminare, George Buhnici ar putea primi din partea Colegiului CNCD o amendă contravențională între 2.000 și 100.000 de lei.

Reacția Gabrielei Firea la declarațiile lui George Buhnici: „Duc spre pedofilie, misoginism”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, este, până acum, singurul politician de rang înalt care a criticat derapajul vloggerului.

Într-o postare pe Facebook, ea a scris că afirmațiile lui George Buhnici „duc spre pedofilie, misoginism și instigă la violență contra femeilor”.

Sursa foto: Facebook / George Buhnici

Citește și: Comitetul Olimpic Român va sesiza CNCD după intonarea imnului Ținutului Secuiesc la meciul de hochei România – Ungaria

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.