Decizie ÎCCJ: Tel Drum rămâne cu toate bunurile sechestrate și conturile poprite

Curtea Supremă a respins astăzi definitiv solicitarea Tel Drum de ridicare a sechestrului pus de DNA pe bunuri și conturi. Compania din Teleorman este urmărită penal de procurorii anticorupție din noiembrie anul trecut. În dosar este acuzat și liderul PSD, Liviu Dragnea.

Pe 17 ianuarie, DNA a pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale Tel Drum. De asemenea, procurorii anticorupție au pus și poprire asupra conturilor companiei, până la concurența a 32 de milioane de lei. Suma reprezintă foloasele necuvenite obținute de Tel Drum plus obligațiile fiscale neachitate către stat.

În noiembrie anul trecut, compania din Teleorman a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene.

În dosare este urmărit și Liviu Dragnea. El este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri UE. Potrivit procurorilor, Dragnea a săvârșit infracțiunile pe când era președintele Consiliului Județean Teleorman.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS