Confidenţialitate

Decizia prin care fosta șefă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a rămas fără post a fost anulată definitiv de instanță. Stela Halichidis a fost demisă în urma incendiului din 2021 în care au murit șapte pacienți | AUDIO

Victorie în procesul cu primăria Constanța pentru fosta directoare a Spitalului de Boli Infecțioase. Ea fusese demisă după incendiul din octombrie 2021 când șapte pacienți și-au pierdut viața. Medicul Stela Halichidis, care conducea de 12 ani spitalul,  contestase decizia iar acum, prin soluție definitivă, obține anularea dispoziției primarului.

Fostul director al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța câștigase și în primă instanță procesul cu primăria care îi anulase contractul de management după incendiul în care muriseră șapte bolnavi. Primarul Constanței, Vergil Chițac și municipalitatea au contestat acea decizie. Acum Curtea de Apel Constanța a respins ca nefondate recursurile și a păstrat soluția Tribunalului.

În plus, primarul Constanței este obligat la plata către reclamantă a unor despăgubiri echivalente cu drepturile băneşti începând de la data demiterii.

Tragedia din 1 octombrie 2021, în care șapte pacienți si-au pierdut viața, a fost provocată de o explozie la Secția Terapie Intensivă. A fost urmată de un incendiu uriaș pe fondul suprasaturării cu oxigen, a lipsei instalațiilor de detecție incendii și altor deficiențe constatate de anchetatori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Stela Halichidis a fost demisă la cererea premierului de atunci, Florin Câțu. Iar decizia de anulare a contractului de management a fost luată de Consiliul de Administrație. Între timp, Spitalul de Boli Infecțioase este condus de un nou manager care a câștigat concursul organizat de primăria Constanța.

Foto: arhivă / Ghiulfer Predescu