Confidenţialitate

De luni, Primăria Capitalei ridică maşinile parcate care blochează traficul sau accesul

De luni, Primăria Capitalei va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Pentru recuperare, proprietarii vor fi nevoiți să plătească taxe care, cumulate, pot trece de 600 de lei, în funcţie de cât stă un autoturism  în parcarea primăriei. Viceprimarul Aurelian Bădulescu a explicat la Europa FM că nu este vorba despre o măsură care se va aplica continuu, ci doar punctual, când o maşină obstrucţionează intrarea în instituţii sau traficul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanți ai Poliției Locale București au declarat pentru agenţia Mediafax că maşinile ce vor fi ridicate de pe 26 august vor fi depozitate fie în Berceni, pe Bulevardul  Metalurgiei, fie pe Bulevardul Timișoarei, în vestul capitalei.

Autorităţile locale vor filma ridicarea maşinilor.

Maşinile deja ridicate nu vor mai fi luate dacă, între timp proprietarul sau utilizatorul vehiculului apare şi este de acord cu suportarea cheltuielilor deja efectuate. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, şoferul trebuie să prezinte acte care atestă dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Tarifele de ridicare a maşinilor sunt 200, respectiv 270 de lei, în funcţie de  masa autovehiculului, cele de transport 150, respectiv 200 de lei, iar

Pentru depozitare, preţul este de percepe un tarif de 150 lei/zi.