De azi își pot depune candidaturile cei care aspiră la funcția de șef al DNA

Luni începe cea de a doua selecție pentru şefia DNA, după ce Ministrul justiției Tudorel Toader a  respins toți cei patru candidați din prima tură.

Procedurile se vor întinde pe o lună. Rezultatele vor fi anunțate în prima săptămână a lunii septembrie. Procurorii care țintesc la funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție au la dispoziție o lună să își depună dosarele. Pe 29 august pe site-ul Ministerului Justiției va fi afișată programarea interviurilor ce vor avea loc  între 3 și 5 septembrie. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 6 septembrie.

Cea de-a doua campanie de selecţie are loc după ce ministerul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu întruneşte condiţiile necesare pentru funcţia de procuror-şef DNA.

Cei patru candidaţi care au fost respinşi de Tudorel Toader au fost Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Postul a rămas vacant după ce Laura Codruța Kovesi a fost demisă de președintele Iohannis la solicitarea Curții Constituționale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS