Confidenţialitate

Laura Codruța Kovesi: Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare – VIDEO

Laura Codruţa Kovesi a declarat luni, după revocarea sa, că decretul de revocare emis de preşedinte lasă un mare semn de întrebare dacă va exista o subordonare a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţiei

Laura Codruţa Kovesi a declarat luni, după revocarea sa, că Justiţia trece printr-un moment dificil, mai ales din cauza modificărilor legilor Justiţiei în Parlament, “deoarece vor protecţie pentru trecut, prezent şi viitor”.

„Propunerea de revocare nu a întrunit conditiile legale. Să nu uităm că CSM a dat un aviz negativ” – a mai spus Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a declarat luni că mandatul ei în funcţia de procuror-şef al DNA încetează de luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare.

“După cum ştiţi, preşedintele României a emis decretul de revocare din funcţia de procuror- şef al DNA. Aşadar, mandatul meu încetează începând de astăzi”, a spus Kovesi, într-o conferinţă de presă.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a sa din funcţia de procuror-şef al DNA, că nu va mai lucra în această instituţie, dar va rămâne procuror.

“De azi nu voi mai lucra în DNA, voi rămâne procuror. În acest moment voinţa politică nu este pentru o justiţie independentă, ci pentru blocarea anchetelor“, a spus Laura Codruța Kovesi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Declarația completă făcută de Laura Codruța Kovesi