De 20 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald ține familiile din România împreună (P)

De 20 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald este prezentă și în România. Principala activitate a Fundației este susținerea celor două Case Ronald McDonald din București și Timișoara, case ce au găzduit în tot acest timp peste 18.000 de familii.

Deschidem ușile Caselor Ronald McDonald și privim înăuntru

Casele Ronald McDonald oferă cazare gratuită părinților care au copii ce urmează tratamente de lungă durată la spitalul Louis Țurcanu din Timișoara și Grigore Alexandrescu din București. Misiunea Fundației, aceea de a ține familiile împreună, merge mai departe prin construirea următoarelor două Case Ronald McDonald – una în București, a doua în Iași.

Una dintre mămicile care este aproape de fetița ei internată la spitalul Louis Țurcanu din Timișoara descrie Casa Ronald McDonald drept „casă-departe-de-casă, o casă primitoare, cu angajați cu suflet mare, o casă unde uit de spital și mă pot bucura de căldura unui cămin.”

20 de ani de grijă și înțelegere

Pofta de a face bine nu se oprește niciodată, ba chiar crește odată cu trecerea anilor. Astfel, Fundația pentru Copii Ronald McDonald, împreună cu McDonald’s, organizează anual campania „Mi-e poftă să fac bine” și evenimentul de strângere de fonduri McHappy Day.

În timpul campaniei, McDonald’s donează Fundației câte un leu din costul fiecărui Happy Meal vândut, iar toți clienții McDonald’s pot contribui la susținerea Fundației donând în cutiile speciale, așezate lângă casele de marcat din restaurante.

„Obiectivul campaniei este strângerea de fonduri pentru construirea următoarelor două Case Ronald McDonald din Iași și București, dar și susținerea familiilor găzduite în Casele deja prezente în București și Timișoara. Este un obiectiv ambițios, dar pe care suntem încrezători că îl vom realiza cu ajutorul prietenilor, partenerilor, angajaților și clienților, care, cu mic cu mare, sunt alături de noi în fiecare an de McHappy Day”, încheie Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

Fundația pentru Copii Ronald McDonald a fost înființată în 1998 și este principalul donator pentru cele două case Ronald McDonald din Timișoara și din București care găzduiesc familiile copiilor spitalizați pe durata tratamentelor medicale îndelungate. În total, peste 18,000 de familii au fost primite în aceste „Case departe de casă”.

De asemenea, începând cu anul 2013 Fundația este coordonată de un consiliu onorific, din care fac parte:
Prof. Univ. Dr. Dan Mircea Enescu, Șef Secție Chirurgie Plastică la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu
Prof. Univ. Dr. Mărgit Șerban, Secția de Hemato-Oncologie a Spitalului de Copii Louis Țurcanu
Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă
Dna. Amalia Nastase, personalitate publică
Dl. Daniel Boaje, director general al McDonald’s România

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS