Confidenţialitate

David Popovici a împlinit 18 ani. Campionul a început să înoate ca tratament pentru scolioză, iar acum deține recorduri mondiale

David Popovici, care a uimit lumea sportului în ultima vreme, împlinește joi, 15 septembrie, 18 ani. Sportivul român deține recordul mondial la 100 de metri liber și a adunat 11 medalii de aur în anul 2022.

„La mulți ani, David!  Îți mulțumim pentru toare bucuriile și nopțile albe în care ți-am ținut pumnii”, este mesajul Federației Române de Natație pentru înotătorul considerat un fenomen de fanii nației.

Marile publicații internaționale ca Marca, The Guardian, L’Equipe și Gazzetta dello Sport, îl laudă și ele pe sportivul român CotidianulGazzetta dello Sport l-a numit chiar „Baby fenomeno”, după ultimele performanțe.

A atras privirile tuturor mai ales ales după ce și-a adjudecat recordul mondial la 100 de metri liber, dar și după câștigarea a 11 medalii de aur doar în 2022.

Printre altele, Popovici a devenit campion european și mondial atât la juniori, cât și la seniori, la probele de 100 și 200 de metri liber. Totul la vârsta de 17 ani.

Popovici s-a născut la București, iar prima săritură în bazin a făcut-o la vârsta de 4 ani, după ce un medic le recomandaseră părinților copilului înotul ca tratament pentru scolioză.

David Popovici este, de asemenea, elev în clasa a 12-a la Colegiul George Coșbuc din București.

Citește și: Casca și ochelarii cu care David Popovici a devenit campion mondial la înot, donate pentru a ajuta o fostă sportivă. S-au strâns peste 40.000 euro

Foto: Shutterstock