Confidenţialitate

Casca și ochelarii cu care David Popovici a devenit campion mondial la înot, donate pentru a ajuta o fostă sportivă, au strâns 40.000 euro

Echipamentul dublului campion mondial şi european de înot David Popovici, scos la licitaţie în cadrul unei acţiuni caritabile, a adunat în mai puţin de o lună donaţii de peste 40.000 de euro. Banii vor ajunge la o fostă vicecampioană mondială de junioare la canotaj.

Campania caritabilă a adunat 2.650 de donaţii pentru casca şi ochelarii cu care David Popovici a castigat aurul în probele de 100 și 200 de metri la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

Casca și ochelarii cu care David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de Înot de la Budapesta vor fi oferite, prin tragere la sorți, unei persoane care va face o donație pentru Florentina Filipovici pe site-ul hhc.galantom.ro/p/davidpopovici.

Fundaţia Hope and Homes for Children a început în primăvara construcţia unei case pentru Florentina Filipovici, în satul ei natal din judeţul Suceava.

Pentru finalizarea şi mobilarea casei sunt necesare fonduri suplimentare.

Florentina, fostă vicecampioană mondială de junioare la canotaj, se luptă cu o boală grea şi nu are unde să locuiască împreună cu cei trei copii ai săi cu vârste între 4 şi 8 ani.

Citește și: David Popovici a fost desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine la Campionatul European de Natație de la Roma

Foto: giandalberto, LaPresse