Confidenţialitate

Darius Vâlcov scapă de condamnarea în primă instanță de 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare | AUDIO

A încetat procesul penal împotriva fostului primar al Slatinei și fost ministru PSD de Finanţe, Darius Vâlcov. Peste doi ani le-a luat judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova să judece apelul în acest caz, după care magistraţii au constatat că faptele de care era acuzat Vâlcov s-au prescris, conform deciziei Curţii Constituţionale. Astfel, a fost anulată condamnarea de 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, primită de acesta în prima instanţă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Curtea de Apel Craiova a menţinut doar dispoziţia tribunalului de confiscare de la Darius Vâlcov a aproape 4.300.000 de lei. În iulie 2020, fostul ministru fusese condamnat de Tribunalul Dolj la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, asta după ce dosarul – trimis în judecată în 2015 – a fost plimbat din motive de procedură între Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Olt.

Darius Vâlcov a fost acuzat că ar fi primit comisioane de 10% din sumele încasate de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu primăria. E vorba de contracte pentru izolarea termică a blocurilor, reabilitarea centrului istoric din Slatina și lucrări de extindere a rețelei de apă din județul Olt.

Potrivit informațiilor din presă, Darius Vâlcov e stabilit în Italia. El a mai fost condamnat la 8 ani de închisoare, pe fond, în dosarul „Tablourilor” în care – ca edil – ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice.

În acest dosar are sechestru pus pe 3 lingouri de aur, 172 de tablouri și aproximativ 400.000 de euro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Falsul chirurg Matteo Politi, condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare și la plata unor daune morare | AUDIO