Dăncilă nu exclude o apariție intempestivă la dezbaterea lui Iohannis

Social-democrata Viorica Dăncilă a declarat, luni seară, că va analiza şi va decide, împreună cu echipa sa de campanie, dacă va merge sau nu la dezbaterea pe care o organizează, marţi, la Biblioteca Universitară, contracandidatul Klaus Iohannis şi PNL.

„Îi văd aşa de speriaţi (pe cei de la PNL – n.r.), am văzut astăzi pentru faptul că numai s-a luat în calcul că aş putea merge acolo, au venit purtătorii de mesaje ai preşedintelui şi au jignit, au venit cu un atac, nu are ce să caute. Vom analiza. Luăm în calcul ambele variante (de a merge şi de a nu merge la dezbatere – n.r.) analizăm şi vedem”, a spus șefa PSD la TVR.

Întrebată dacă va merge să forţeze intrarea la Biblioteca Centrală Universitară, unde va avea loc dezbaterea PNL, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu mă vedeţi pe mine înbrâncindu-mă cu cineva, sau lucruri de genul acesta, pentru că eu întotdeauna am respectat, pentru că ştiu că respectul impune respect”.

În opinia sa, ar fi fost normal ca în această campanie electorală să fie organizată o dezbatere la care să participe ambii candidaţi din turul al doilea.

„Important este că această dezbatere arăta ce a făcut sau ce nu a făcut Klaus Iohannis în cinci ani de mandat, ce a făcut Viorica Dăncilă într-un an şi nouă luni de mandat de premier şi puteam fiecare dintre noi să arătăm cu ce proiect venim în faţa românilor şi să răspundem întrebărilor de la presă, nu în mod limitat, tuturor celor prezenţi, pentru că aşa este normal” a adăugat Viorica Dăncilă.

Anterior, șefa PSD îi ceruse lui Klaus Iohannis, susținut de PNL pentru un nou mandat de șef al statului, să explice dacă persoanele care vor participa la dezbaterea de marți au fost sunate de reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale.

”Este inacceptabil ca Preşedintele României să apeleze la fonduri bugetare sau la oameni plătiţi de contribuabili pentru a organiza activităţi de natură electorală, adică în folos politic propriu”, scrie pe facebook fostul premier social-democrat.

”Am văzut astăzi în presă că mai mulţi dintre cei care au fost invitaţi la evenimentul candidatului PNL, Klaus Iohannis, au fost sunaţi de la Administraţia Prezidenţială. Preşedintele trebuie să lamurească urgent dacă este adevărată această informaţie şi, dacă da, de câte ori a folosit resurse ale Administraţiei Prezidenţiale în organizarea propriei campanii electorale”, adaugă Viorica Dăncilă, care așteaptă lămuriri din partea candidatului PNL.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS