Dancă solicită Opoziției să nu mai “măcelărească” legea stării de alertă

Șeful Cancelariei premierului a declarat că modificările aduse de senatori, marți, proiectului de lege pentru instituirea stării de alertă reprezintă “un gest grav”.

Ionel Dancă a cerut PSD să revină asupra amendamentelor în dezbaterile programate în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

“Este un gest grav de tot ceea ce se întâmplă în Parlament din partea majorităţii controlate de PSD, pentru că duce războiul pe care Guvernul îl poartă împotriva unui virus extrem de periculos pe un teren politic, juridic abstract, din care oamenii nu înţeleg nimic, ba, dimpotrivă, pun sub semnul întrebării aceşti politicieni inclusiv gravitatea acestei epidemii, pericolul real de infectare a oamenilor şi de infectare al acestei epidemii. Este foarte gravă amputarea proiectului de lege înaintat de Guvern pentru a avea la îndemână instrumentele legale să adopte măsurile necesare după încetarea stării de urgenţă, pentru a ieşi din această perioadă într-o strategie graduală, înţelegând că oamenii au răbdarea pusă la încercare, dar toate aceste măsuri sunt pentru a salva vieţi şi sănătatea oamenilor trebuie să fie prioritară”, a afirmat reprezentantul Guvernului la un post tv, notează Agerpres.

“Sperăm ca acest proiect de lege care a rezultat în urma dezbaterilor din Senat să revină şi să fie reîntregit la varianta propusă de Guvern mâine în Camera Deputaţilor. Poate noaptea este un sfetnic bun pentru acei politicieni care caută capital electoral într-un moment în care acest lucru este total nepotrivit şi absurd. (…) Credem că în ultimul ceas parlamentarii PSD de la Camera Deputaţilor vor avea o revenire asupra acestei atitudini”, a adăugat Ionel Dancă.

“Nu vă mai atingeţi, nu mai ciopârţiţi, nu mai măcelăriţi acest proiect de lege care dă instrumentele Guvernului, aflat în război epidemiologic, aşa cum se întâmplă pe plan global, şi nu este momentul să ne jucăm în Parlament, să ne arătăm muşchii, ce putem face cu majoritatea noastră astfel să ajungem la dezbateri sterile”, a mai cerut oficialul guvernamental.

Senatul a adoptat marţi, cu 111 voturi pentru, 8 împotrivă şi 15 abţineri, proiectul de lege al Guvernului care cuprinde măsurile pentru situaţia de alertă, introducând mai multe amendamente, printre care şi acela că instituirea stării de alertă în întreaga ţară trebuie încuviinţată de Parlament.

Proiectul va fi dezbătut şi supus votului final, miercuri, în Camera Deputaţilor.

Șeful statului a declarat, marți, că este nevoie urgentă de legea pentru instituirea stării de alertă.

“Mă adresez parlamentarilor, care au în lucru o lege ce reglementează modul în care se gestionează starea de alertă. Este nevoie urgentă de această lege. Solicit Parlamentului să decidă pe această lege cu maximă celeritate”, a spus Klaus Iohannis.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS