Dana Budeanu: ”Scuze să-și ceară cei puri care, în spatele acestui demers și a susținerii imaculate, le doresc celor din jur să li se îmbolnăvească sau moară copiii și alte astfel de anomalii”

După ce Dana Budeanu a aflat că încetează colaborarea cu PRO TV ca urmare a mesajelor publicate de ea pe Facebook, aceasta a reacționat începând de joi printr-o serie de mesaje, cele mai multe scrise cu majuscule, pe un ton și cu un conținut care au toate șansele să creeze noi scandaluri.

”Celor puri care construiesc un spital și donează pentru o cauza nobilă cum este această, le transmit cacaritatea se face în pace și liniște, în intimitatea sufletului și doar în văzul echilibrat al definiției despre a dărui!

Scuze să-și ceară cei puri care, în spatele acestui demers și a susținerii imaculate, le doresc celor din jur, să li se îmbolnăvească sau moară copiii și alte astfel de anomalii!”

Dana Budeanu consideră, în continuare, că nu a greșit în niciun fel și doar interpretările mesajelor sale sunt cele eronate.

Într-un al doilea mesaj postat joi, Dana Budeanu aținut să facă noi precizări ”Din dragoste și respect pentru toți cei care urmăreau într un număr record rubrica verdict de la PRO TV, atât pe TV cât și pe online și care la propriu au blocat liniile telefonice și mesageriile în ultimele două ore”.

”Dana Budeanu nu a avut niciodată un contract cu PRO TVpentru rubrica Verdict! Nu am fost niciodată angajată la PRO TV sau remunerată pentru această rubrica! Această decizie mi a aparținut de la început! Rubrica am realizat o timp de 4 ani, gratis, de plăcere! Colaborarea cu PRO TV a fost una perfectă până la sfârșit și s a încheiat ieri.

În urmă unei discuții extrem de civilizate și relaxate cu reprezentanții PRO TV, în care, datorită presiunilor imense la care au fost supuși, mi s-a înaintat rugămintea de a-mi cere scuze public în legătură cu postarea care a schimbat cursul istoriei României, nu am fost de acord și atât! Nimic mai mult!”, scrie Dana Budeanu pe contul personal de Facebook, într-o postare macată ca fiind accesibilă public.

Mesajul integral de joi, 31 octombrie 2019, ora 11:48

”Celor puri care construiesc un spital și donează pentru o cauza nobilă cum este această, le transmit cacaritatea se face în pace și liniște, în intimitatea sufletului și doar în văzul echilibrat al definiției despre a dărui!
Scuze să-și ceară cei puri care, în spatele acestui demers și a susținerii imaculate, le doresc celor din jur să li se îmbolnăvească sau moară copiii și alte astfel de anomalii”, scria Dana Budeanu, joi, pe Facebook.

Celor mai puțin puri, care se ascund în spatele mișcărilor caritabile, le dau un sfat (că eu pot că n am cunoscut până acum un om nici mai deștept sau mai puternic sau mai asumat decât mine):
căcând va porniți cu tavaluguri de genul asta, nimic nu va mai fi că înainte! Mizeria tavalugului ia pe oricine și scoate la iveală gunoi…că asta fac furtunile toate!

„Două femei care reprezintă o fundație/ong/ceva fără profit 100%….., cu banii donați de oameni și companii, fac un spital privat, pentru că statul nu face nimic și gata! Felicitări! Deci, nu aveți nevoie de nimic de la stat, deci nu aveți de ce să cereți nimic statului care nu face nimic! Corect?

Corect și nobil și atât!

Restul interpretărilor, manipulărilor și imbecililor spălați pe creier care au intrat în lupta vieții cu o postare care înseamnă strict rândurile de mai sus, nu mă interesează și mă lasă rece, cum mă lasă în general rece orice este sub nivelul meu intelectual și spiritual, adică tot!
În aceeași ordine de idei, mă bucur însă sincer, cacacampania această de trei zile de ura viscerală, din jurul unui demers atât de nobil și pur, a strâns mai mulți bani dâcât dãcând a început! Cu plăcere! Să se treacă și pe la casierie dacă e, că eu d astea 100% fără profit nu halesc dã la maria theresa încoace, dãcat pe alea pe care le fac eu și oricine, strict din buzunarul lui către un suflet sau o cauza în mod direct! Însă e frumos să se creadă în harap alb, așa cum cred toți copiii care vor beneficia de acest spital și e ok să fie așa!

Și la Cindarella a venit o băbuța cu o bagheta #magică și a făcut o prințesă și gata s a măritat cu un prinț, după ce la 12 noaptea s a transformat înapoi într o săracă pură înconjurată de dovleci! Happy halloween în altă ordine de idei americane!

Caritatea și în general demersurile pure generate exclusiv din suflet, nu au cum, sub nici o formă și în niciun context să fie înconjurate de scandal și ura! Iubirea și ura nu sunt sinonime, așa cum nu sunt caritatea și profitul de orice fel!

De aceea cel mai bine este că atunci când o ardem pã caritate, să n o amestecăm pe această cu politică, căcare n are cum să fie pură în niciun context! Mi se pare ușor suspectă asocierea unui demers ce se vrea a fi pur cu o lupta isterică și fără noimă, tocmai cu autoritățile care pe lângă faptul că n au ce să caute într un demers privat, mai sunt și “infecte”!
Spitalul pentru copiii nefericiți trebuie ferit tocmai de tot ceea ce este infect! Nu?

Păi nu! Atunci când apelezi totuși la autorități, o faci aproape strict politic! Caca dacă n ai face o strict politic și doar caritabil, atunci și 11000 de euroi ai lui bitman ar fi ok și cred 100% că toți părinții cu pui bolnavi, i ar lua!

Politică este o mocirlă toată și fără excepție! Asta înseamnă politică! Caritatea nu are ce să caute în ea!

În toate situațiile independente de cele personale, toată lumea e expertă! Cum naiba sunt toți experți în ceea ce trebuie să facă, spună și simtă alții și deloc în ceea ce i privește este probabil unul dintre paradoxurile universale!
În această ordine de idei s a format repede un curent de diverși spălați pe creier sau speriați sau binevoitori, care s au grăbit să mă sfătuiască, roage și în general “ajute” în, cu și despre această situație! “mai bine să ți ceri scuze public!”

Poftim? Pentru ce? Pentru că o mare mică de imbecili manipulați au rastalmacit și rostogolit ceea ce am scris? Hm! Niciodată în viață asta!
Știu foarte bine ce am scris, cum am scris și mai ales de ce am scris, chiar dacă n am scris tot!
Nu accept sfaturi de la nimeni în această viață, decât de la oameni care mă depășesc sau sunt egali cu mine din punct de vedere intelectual, spiritual sau din amândouă! Cunosc unul! Nu a avut această părere!

Din respect inclusiv pentru PRO TV, singură stație recunoscută că încă fiind independența dpdv politic din România și pentru contribuția mea pro bono pe care o am de 10 ani pentru și în programele pro tv, nu am pentru ce să mi cer scuze și n o s o fac în viață mea! Campaniile susținute de pro tv sunt susținute din spiritul nobil exclusiv al conducerii pro tv! Reiau: din spiritul nobil și deschis către a susține cauze caritabile, exclusiv ale conducerii pro tv, ceea ce este într adevăr superb!

Nu am nevoie de confirmarea și acceptul nimănui în ceea ce mă privește, din niciun punct de vedere, așa cum ar trebui și voi toți!
Dorința de a te place lumea este mediocră și înseamnă zero!
Singurul reper în viață sunteți voi pentru voi înșivă! Sunteți și gândiți ceea ce simțiți exclusiv! Atunci când ceea ce gândiți și simțit se potrivește cu ceea ce gândesc și simt foarte mulți e groasă!
Dar să revenim…

Așadar, celor puri care construiesc un spital și donează pentru o cauza nobilă cum este această, le transmit cacaritatea se face în pace și liniște, în intimitatea sufletului și doar în văzul echilibrat al definiției despre a dărui!
Scuze să și ceară cei puri care, în spatele acestui demers și a susținerii imaculate, le doresc celor din jur, să li se îmbolnăvească sau moară copiii și alte astfel de anomalii!

Celor mai puțîn puri, care se ascund în spatele mișcărilor caritabile, le dau un sfat (că eu pot că n am cunoscut până acum un om nici mai deștept sau mai puternic sau mai asumat decât mine):
căcând va porniți cu tavaluguri de genul asta, nimic nu va mai fi că înainte! Mizeria tavalugului ia pe oricine și scoate la iveală gunoi…că asta fac furtunile toate!

Iubirea este cea mai mare putere universală!

Ps: Vlăduț, rămâne cum am stabilit!”

Contextul

PRO TV a anunțat că a încetat colaborarea cu Dana Budeanu pe 30 octombrie, însă a făcut public acest lucru abia joi.

Mesajul de la care a pornit totul a fost publicat de Dana Budeanu pe Facebook pe 23 octombrie, puțin după miezul nopții.

Acesta a trezit ample reacții publice după distribuirea lui de către Gabriela Firea, primarul Bucureștiului.

Gabriela Firea a spus în direct la Digi24 că nu regretă distribuirea pe Facebook a postării creatoarei de modă Dana Budeanu, potrivit căreia ”astia căcare face ei un spital vrea să doneze Pintea un aparat dă radioterapie”. Mai mult, Gabriela Firea a acuzat că în spatele inițiativei sunt alte interese și că implicarea ei sau a Primăriei Capitalei nu sunt recunoscute.

Gabriela Firea a ținut să sublinieze că terenul pe care este construit spitalul este în proprietatea municipalității.

”Doamna Firea a recunoscut acea mizerie de postare în care își bate joc de noi, de proiectul și sustinătorii noștri. Doamna Firea ne-a făcut ciuma roz sau albă. Doamna Firea încearcă o mârșavă manipulare, susținând că eu și Carmen Uscatu suntem doar niște marionete ale lui Vlad Voiculescu. Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca și reputația noastră.

Va trebui să dovedească spusele, căci 10 ani de muncă și luptă pentru șansele la viață ale copiilor bolnavi de cancer nu merită a fi terfeliți în acest fel.”, au reacționat, la scurt timp după declarații, Oana Gherorghiu și Carmen Uscatu.

Europa FM a decis să acorde spații gratuite de publicitate pentru promovare

În contextul scandalului declanșat de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva proiectului “Noi construim un spital”, desfășurat de fundatia “Dăruiește viață”, Europa FM a decis să acorde spații gratuite de publicitate pentru promovarea acestei inițiative, care urmărește finanțarea din donații a primului spital public de oncologie pediatrică.

Decizia postului Europa FM vine după ce, la începutul lunii octombrie, la sesizarea corpului editorial, Europa FM suspendase deja campaniile publicitare cumpărate de Primăria Capitalei și difuzate pentru o scurtă perioadă de timp. În emisiunea Deșteptarea de astăzi, jurnalistul Moise Guran a facut publică această decizie, anunțând și că banii încasați deja vor fi returnați.

“Avertizăm colegii de breaslă, jurnaliști, precum și conducerile posturilor radio și de televiziune unde aceștia activează, că această publicitate otrăvită ne decredibilizează ca breaslă, ridicând opiniei publice semne de întrebare în privința obiectivității cu care este relatată activitatea Primarului General, Gabriela Firea, și a instituției pe care o conduce.

Consideram că acceptarea generoaselor campanii de publicitate cumpărate de Primăria Capitalei pentru promovarea unor proiecte făcute din bani publici, nu pot avea nicio justificare comercială propriu-zisă și reprezintă în realitate publicitate electorală mascată în favoarea PSD și a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea.

Mai mult, astfel de campanii pot crea o imagine pozitivă unor achiziții dubioase, cu iz penal, așa cum este cazul Spitalului Gomoiu (dezvăluit de Libertatea), în care au fost supraevaluate achizițiile de materiale și echipamente, dar, în același timp, din bugetul de 46 de milioane de euro, 1,1 milioane de euro au fost alocate pentru cumpărarea de publicitate radio și tv, inclusiv pe Europa FM, pentru o scurtă perioadă de timp”.

Europa FM invită și celelalte radiouri și televiziuni să se alăture demersului nostru de a refuza campaniile din bani publici ale Primăriei Generale, considerând că atât un astfel de refuz, cât și susținerea inițiativei “Noi construim un spital”, sunt forme de apărare ale societății.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS