Confidenţialitate

Colaborarea PRO TV cu Dana Budeanu a încetat

ACTUALIZARE: Reacția avută de Dana Budeanu, după anunțul PRO TV: ”Scuze să-și ceară cei puri care, în spatele acestui demers și a susținerii imaculate, le doresc celor din jur să li se îmbolnăvească sau moară copiii și alte astfel de anomalii”

”PRO TV este liderul televiziunilor din România și a susținut dintotdeauna cauze care au adus schimbări reale în viețile oamenilor, fie că vorbim despre lupta împotriva cancerului, sprijinirea copiilor abandonați sau protecția mediului înconjurător.

PRO TV inspiră românii să fie mai buni prin divertisment de calitate, informație și ne dorim ca valorile pe care le promovăm, printre care se află onestitatea, responsabilitatea, pozitivitatea să se reflecte și în acțiunile partenerilor noștri”, se specifică într-un comunicat oficial transmis de PRO TV.

PRO TV anunță că a încetat colaborarea în urmă cu o zi, pe 30 octombrie, însă a făcut public acest lucru abia joi.

Mesajul de la care a pornit totul a fost publicat de Dana Budeanu pe Facebook pe 23 octombrie, puțin după miezul nopții. Acesta a trezit ample reacții publice după distribuirea lui de către Gabriela Firea, primarul Bucureștiului.

Gabriela Firea a spus în direct la Digi24 că nu regretă  distribuirea pe Facebook a postării creatoarei de modă Dana Budeanu, potrivit căreia ”astia căcare face ei un spital vrea să doneze Pintea un aparat dă radioterapie”. Mai mult, Gabriela Firea a acuzat că în spatele inițiativei sunt alte interese și că implicarea ei sau a Primăriei Capitalei nu sunt recunoscute.

Gabriela Firea a ținut să sublinieze că terenul pe care este construit spitalul este în proprietatea municipalității.

”Doamna Firea a recunoscut acea mizerie de postare în care își bate joc de noi, de proiectul și sustinătorii noștri. Doamna Firea ne-a făcut ciuma roz sau albă. Doamna Firea încearcă o mârșavă manipulare, susținând că eu și Carmen Uscatu suntem doar niște marionete ale lui Vlad Voiculescu. Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca și reputația noastră.

Va trebui să dovedească spusele, căci 10 ani de muncă și luptă pentru șansele la viață ale copiilor bolnavi de cancer nu merită a fi terfeliți în acest fel.”, au reacționat, la scurt timp după declarații, Oana Gherorghiu și Carmen Uscatu.

Europa FM a decis să acorde spații gratuite de publicitate pentru promovare

În contextul scandalului declanșat de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva proiectului “Noi construim un spital”, desfășurat de fundatia “Dăruiește viață”, Europa FM a decis să acorde spații gratuite de publicitate pentru promovarea acestei inițiative, care urmărește finanțarea din donații a primului spital public de oncologie pediatrică.

Decizia postului Europa FM vine după ce, la începutul lunii octombrie, la sesizarea corpului editorial, Europa FM suspendase deja campaniile publicitare cumpărate de Primăria Capitalei și difuzate pentru o scurtă perioadă de timp. În emisiunea Deșteptarea de astăzi, jurnalistul Moise Guran a facut publică această decizie, anunțând și că banii încasați deja vor fi returnați.

“Avertizăm colegii de breaslă, jurnaliști, precum și conducerile posturilor radio și de televiziune unde aceștia activează, că această publicitate otrăvită ne decredibilizează ca breaslă, ridicând opiniei publice semne de întrebare în privința obiectivității cu care este relatată activitatea Primarului General, Gabriela Firea, și a instituției pe care o conduce.

Consideram că acceptarea generoaselor campanii de publicitate cumpărate de Primăria Capitalei pentru promovarea unor proiecte făcute din bani publici, nu pot avea nicio justificare comercială propriu-zisă și reprezintă în realitate publicitate electorală mascată în favoarea PSD și a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea.

Mai mult, astfel de campanii pot crea o imagine pozitivă unor achiziții dubioase, cu iz penal, așa cum este cazul Spitalului Gomoiu (dezvăluit de Libertatea), în care au fost supraevaluate achizițiile de materiale și echipamente, dar, în același timp, din bugetul de 46 de milioane de euro, 1,1 milioane de euro au fost alocate pentru cumpărarea de publicitate radio și tv, inclusiv pe Europa FM, pentru o scurtă perioadă de timp”.

Europa FM invită și celelalte radiouri și televiziuni să se alăture demersului nostru de a refuza campaniile din bani publici ale Primăriei Generale, considerând că atât un astfel de refuz, cât și susținerea inițiativei “Noi construim un spital”, sunt forme de apărare ale societății.