Confidenţialitate

Dan Voiculescu, eliberat din închisoare. Decizia este definitivă

Omul de afaceri Dan Voiculescu va fi eliberat condiţionat din penitenciarul Rahova. Așa au decis, marţi, magistraţii Tribunalului Bucureşti. Decizia este definitivă.

Tribunalul a respins, astfel, contestaţia pe care Parchetul a făcut-o după ce Judecătoria Sectorului 5 a decis eliberarea condiţionată a omului de afaceri.

Dan Voiculescu a fost condamnat, în 2014, la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (cunoscut ca dosarul I.C.A).

Omul de afaceri primește vestea că va fi eliberat în spitalul Universitar de Urgenţă, unde se află internat de vineri. Surse medicale anunțau recent că Dan Voiculescu ar fi urmat să fie supus unei intervenții chirurgicale pentru ocluzie intestinală.

Ulterior, surse medicale au anunțat că, în urma unui tratament, operația nu a mai fost necesară iar Dan Voiculescu ar fi urmat să fie externat marți (18 iulie).

Condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul I.C.A, Dan Voiculescu a executat aproape 3 ani din pedeapsă.  În cererea de eliberare, a trecut faptul că a fost un deținut model și că a scris mai multe cărți în spatele gratiilor.

La termenul antecedent, judecătorii au cerut timp de gândire. Magistrații au amânat, săptămâna trecută, luarea unei decizii și au cerut probe noi pentru a se convinge că omul de afaceri a scris într-adevăr cele 11 cărți în spatele gratiilor.

Decizia definitivă de marți confirmă hotărârea de eliberare condiționată luată de Judecătoria Sectorului 5.

Dan Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de 10 ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

În acest caz au mai fost condamnaţi fostul director al institutului, Gheorghe Mencinicopschi (8 ani de închisoare – dar eliberat la 26 septembrie 2016, după ce a executat doi ani din pedeapsă), fostul director al Agenției Domeniului Statului, Corneliu Popa (8 ani de închisoare) şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş (7 ani de închisoare).